пʼятниця, 18 грудня 2020 17:05

У Польщі на свята залишиться більшість українців

У Польщі на свята залишиться більшість українців
Дослідження показує, що трудові мігранти в Польщі зі сходу, серед яких українців є близько 90%, загалом святкують Різдво (понад 87%). Фото: pixabay

Під час новорічних та Різдвяних свят у Польщі залишиться більша частина українських трудових мігрантів, тобто 84,5%.

9% на свята планує відвідати рідних в Україні, повідомили в опитуванні, проведеному спільно EWL Group та Центру східної Європи Варшавського університету 10-14 грудня, передає "Укрінформ".

Дослідження показує, що трудові мігранти в Польщі зі сходу, серед яких українців є близько 90%, загалом святкують Різдво - понад 87%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща планує продовжити карантин на різдвяні свята

Серед основних причин того, що мігранти не поїдуть додому на свята є те, що вони хочуть працювати, аби в цей період заробити більше. Так вважають 47,9%. Водночас обмеження, викликані пандемією коронавірусу є проблемою для відвідин України для 16,5%, і необхідність відбувати обов'язковий карантин після перетину кордону для 13,8%. Бояться за своє здоров'я і близьких 8,3%.

Також на свята українці в Польщі дзвонитимуть до родичів і близьких в Україні - 30,5%, відпочиватимуть 30,1%, переглядатимуть фільми 22,2%, проведуть час із знайомими 18,6%. У цей період працюватимуть 25,9% опитаних.

Також українці в Польщі не планують витратити багато грошей на святкування. Близько 40% респондентів зазначили, що витратять на свята не більше 200 злотих - приблизно 1,5 тис. грн. Водночас майже 22% не планує жодних витрат.

За даними Головного статистичного управління Польщі, на кінець 2019 року в Польщі перебували понад 1,3 млн українців.

Іноземці з дозволом на проживання у Польщі, зможуть там безкоштовно вакцинуватися від Covid-19. Тобто це люди, які мають посвідку на тимчасове або постійне проживання, заявив глава канцелярії прем'єр-міністра країни Міхал Дворчик, пише "Польське радіо".

Зараз ви читаєте новину «У Польщі на свята залишиться більшість українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути