Ексклюзиви
понеділок, 14 вересня 2009 10:07

До Вінниці привезли чудотворні мощі

До Вінниці привезли чудотворні мощі

До Вінниці привезли частинку мощів Святителя Миколи з Іверського чоловічого монастиря Одеси і ікону Пресвятої Богородиці "Страсну" з села Комаргород Томашпільського району, яка останнім часом прославилася багатьма дивами.

Як повідомили у прес-службі Вінницької єпархії Української православної церкви Московського патріархату, віряни зустріли святині біля Свято-Воскресенського храму, звідки після молебню частка мощей та ікона хресним ходом перенесені до Спасо-Преображенського кафедрального собору.

Святині перебуватимуть у Вінницькій єпархії до 3 жовтня.

Походження ікони Пресвятої Богородиці невідоме. З прославлянням на початку XVII століття шанованого списку ікони пов"язана легенда про мешканку села Палиці на ім"я Катерина, яка, будучи біснуватою, дала обітницю прийняти чернецтво у разі зцілення. Одужавши, вона забула про обіцянку, а пригадавши, захворіла і тричі в баченні чула вказівку Богородиці купити у Нижньому Новгороді у іконописця Григорія написаний ним образ Богородиці із зображенням знарядь страстей.

А 5 серпня в Свято-Успенській Почаївській лаврі проходили торжества з нагоди 450-річчя принесення Почаївської чудотворної ікони Божої Матері на Волинь.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «До Вінниці привезли чудотворні мощі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути