четвер, 01 липня 2010 18:20

До України з Чилі привезли 152 кг кокаїну

До України з Чилі привезли 152 кг кокаїну

Українські правоохоронці спільно з колегами із США вилучили найбільшу партію кокаїну за останніх 12 років - 152 кг цього наркотика виявили в судні, яке прибуло в Одеський морський порт з Чилі.

Як повідомляє прес-центр СБУ в четвер, 29 червня під час посиленого митного контролю судна, яке прибуло з Чилі в Одеський порт, правоохоронці виявили 152 кг кокаїну. Наркотики були заховані в спеціальних тайниках усередині палубних дощок.

Ліквідація транснаціонального каналу контрабанди важких наркотиків з країн Латинської Америки до Європи стала результатом тривалої спецоперації, яку проводили СБУ, Державна митна служба України і Адміністрація по боротьбі з наркотиками США.

У СБУ підкреслюють, що згідно з митними документам, контейнер з дошками в кількості 8,7 тис. штук переміщався з Болівії і призначався одній з українських фірм.

Поліетиленові брикети з наркотиками виявили за допомогою пересувного рентген-аппарата. "Всього вилучено 572 брикети, в кожному з яких містилося 265 г кокаїну. Загальна вага - 152 кг. Це найбільша партія кокаїну, вилучена українськими правоохоронцями за останніх 12 років", - підкреслює прес-центр СБУ.

Експрес-аналіз підтвердив, що вилучений порошок білого кольору є кокаїном.

У даний час проводяться заходи щодо документування і притягання до кримінальної відповідальності осіб, причетних до організації і переміщення контрабанди наркотиків.

Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «До України з Чилі привезли 152 кг кокаїну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути