понеділок, 19 жовтня 2020 08:09

До України везуть неефективний препарат від Covid-19

До України везуть неефективний препарат від Covid-19
Україна закупила препарат "Ремдесивір", яким лікуватимуть хворих на Covid-19. Фото: pixabay.com

Україна закупила препарат "Ремдесивір", яким лікуватимуть хворих на Covid-19. Найближчим часом медикамент з'явиться на території країни.

Про це розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Він закуплений державним підприємством "Медичні закупівлі України". Зараз він транспортується на територію України, тому найближчим часом з'явиться", - сказав він, передає "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці довели ефективність ремдесивіру у лікуванні коронавірусу

Зазначимо, що раніше цей медикамент застосовували для лікування вірусу Ебола. На його закупівлю український Кабмін виділив 46,8 млн грн. За словами Ляшка, "Ремдесивір" першим показав зменшення тривалості перебування хворих на Covid-19 пацієнтів на стаціонарному лікуванні. Також він зазначив, що цей препарат зменшує кількість летальних випадків.

Проте Всесвітня організація охорони здоров'я минулого тижня визнала "Ремдесивір" неефективним в лікуванні коронавірусу. Проміжні результати випробувань показують, що ліки мають незначний вплив або зовсім не впливають на запобігання смерті від Covid-19, або на скорочення часу на перебування в лікарні.

Водночас у липні після схвалення Європейською комісією "Ремдесивір" став першим дозволеним у ЄС препаратом від Covid-19. Тоді компанія Gilead Sciences заявила, що її експериментальний препарат, схоже, зменшує ризик смерті у пацієнтів з важким перебігом коронавірусної інфекції.

Експериментальний японський препарат фавіпіравір (авіган), який може допомогти у лікуванні коронавірусу, найближчим часом надійде до України. Україні буде надано 12 200 таблеток.

Зараз ви читаєте новину «До України везуть неефективний препарат від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути