понеділок, 18 січня 2021 11:47

До пунктів обігріву масово звертаються люди
9

Зростає кількість звернень до пунктів обігріву, які розгорнули по всій Україні на період морозів з метою недопущення випадків обмороження та загибелі людей.

ДСНС організували 40 мобільних пунктів обігріву в усіх областях України
Фото: dsns.gov.ua
ДСНС організували 40 мобільних пунктів обігріву в усіх областях України
ДСНС організували 40 мобільних пунктів обігріву в усіх областях України
ДСНС організували 40 мобільних пунктів обігріву в усіх областях України
ДСНС організували 40 мобільних пунктів обігріву в усіх областях України

Упродовж доби 17 січня до пунктів обігріву звернулися 1072 людини, з них 337 - до пунктів ДСНС, повідомили в пресслужбі відомства.

Всього станом на ранок 18 січня в Україні розгорнули 4943 пункти обігріву, з них силами місцевого самоврядування - 4903 стаціонарних пункти, а засобами ДСНС - 40 мобільних пунктів обігріву на базі наметів та транспортних засобів.

У мобільних пунктах ДСНС організували цілодобове чергування рятувальників. Тут людям пропонують зігрітися, випити гарячого чаю. Пункти обладнані медичними аптечками.

Зокрема, на території Луганської області встановлено 4 пункти обігріву на базі наметів у Рубіжному, Станиці Луганській, селищі Міловому та у Лисичанську. Ще 1 модуль, де громадяни можуть зігрітися, облаштовано на КПВВ "Станиця Луганська".

На Миколаївщині пункти обігріву на базі транспортних засобів курсуватимуть за визначеними маршрутами на території районів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колони спецтехніки боролися з хуртовиною в Києві: відео нічних чисток

Стаціонарні пункти обігріву розгорнули в приміщеннях вокзалів, районних та міських лікарень, амбулаторій та ФАПів, районних адміністрацій. Повний перелік пунктів обігріву з адресами опублікували на сайті ДСНС.

У Києві працює 33 пункти обігріву в центрах соціального обслуговування та ЖЕД. З них 10 - у цілодобовому режимі. У територіальних центрах соціального обслуговування в Подільському районі за адресою вул. Бестужева, 32 та в Дніпровському району на вул. Курнатовського, 7-А, корпус 3 створили банк одягу - там можна підібрати теплі речі.

Погода в Україні в понеділок, 18 січня, буде морозна та сонячна. Заметілі нарешті припиняться. Лише в декількох областях України в 2-й половині дня можливий легкий сніг. На дорогах залишатиметься ожеледиця.

У ніч напередодні Водохреща вшкварять справжні святкові морози. На більшості територій України буде -18...20°С. На заході буде холодніше, ніж на сході.

Зараз ви читаєте новину «До пунктів обігріву масово звертаються люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути