субота, 03 квітня 2010 11:04

До Києва прибуває Благодатний вогонь

До Києва прибуває Благодатний вогонь

Сьогодні до Києва з Єрусалима прибудуть Благодатний вогонь та Вифлеємська ікона Божої Матері або "Богородиця усміхнена" з печерного Храму Різдва Христового у Вифлеємі.

Зустріч Благодатного вогню і чудотворної ікони має відбутись о 19.00 на майдані перед Успенським собором Києво-Печерської лаври. Офіційну делегацію УПЦ МП зустрічатиме Митрополит Володимир.

Наступного дня о 16.00 святиню перенесуть урочистою хресною ходою з Благодатним вогнем до місця будівництва Свято-Воскресенського кафедрального собору в Києві (Залізничне шосе, 3, станція метро "Либідська").

У хресній ході візьме участь духівництво всіх столичних храмів і монастирів, вікарні архієреї Київської митрополії Московського патріархату та численні віряни.

Після цього о 17.00 у парку будівництва кафедрального собору відбудеться Велика Пасхальна вечірня, яку очолить Митрополит Володимир. Предстоятель УПЦ МП закладе капсулу та ковчег з мощами у підвалини майбутньої катедри на честь Воскресіння Христового.

Вифлеємська ікона Божої Матері, яка прославилась багатьма чудесами, знаходитиметься в Києві до 18 квітня в дерев"яному храмі на честь Усіх святих на місці будівництва кафедрального собору УПЦ МП. Поклонитися святині зможуть всі бажаючі.

За інформацією УНІАН

Зараз ви читаєте новину «До Києва прибуває Благодатний вогонь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути