четвер, 18 лютого 2010 20:22

Вінниччиною возитимуть чудотворні ікони

Із 22 лютого по 4 червня Вінниччиною возитимуть чудотворні мироточиві ікони — Спасителя, Всіх святих та Іверську ікону Богородиці із храму преподобної Параскеви Сербської у селі Кіровка Калинівського району.

У червні 2007 року одна прихожанка помітила на порозі храму загорнуту у газету ікону Всіх святих. У записці, яку залишили, значилося: "Ця ікона знаходилася у нашому будинку багато літ. Її приніс батько 1947 року. Ікона ніби жива. Коли була весела, квіточки на ній ставали рожеві, коли сумна, — тьмяніли. Але останні три роки на іконі виступають пахучі краплі, які пахнуть все сильніше. Тож краще повернути ікону туди, де вона була — у церкву".

На свято Маковія 14 серпня 2007 року у церкві замироточила ікона Спасителя. На внутрішній частині скла з дрібних крапель мира утворився образ Богородиці. Третє чудо сталося у жовтні 2007-го: "заплакала" Іверська ікона Божої Матері, яку парафіяни привезли із Браїлівського жіночого монастиря.

Усі три мироточиві ікони вважають чудотворними.

З 22 по 26 лютого ікони возитимуть Калинівським районом. З 1 по 5 березня вони будуть у Барському районі, з 8 по 12 — у Жмеринському, 15–19 березня — у Шаргородському районі, 22–26 березня — у Мурованокуриловецькому, 12–16 квітня — у Могилів-Подільському , 19–23 квітня — у Вінницькому, 26–30 квітня — у Томашпільському районі, 3–7 травня — у Хмільницькому районі, 10–14 травня — у м. Вінниця, 17–20 травня — у Чернівецькому районі і з 31 травня по 4 червня — на Літинщині.

Зараз ви читаєте новину «Вінниччиною возитимуть чудотворні ікони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути