пʼятниця, 24 травня 2024 06:56

Спецтема: Війна Росії проти України

До кінця року Росія оголосить нову хвилю мобілізації - Financial Times

До кінця року Росія оголосить нову хвилю мобілізації - Financial Times
До кінця року Росії загрожує нова мобілізація. Фото: eastnews.ua

Росія до кінця року змушена буде оголосити нову хвилю мобілізації навіть попри те, що наразі її численність більше від української.

Для збереження переваги на полі бою РФ незабаром доведеться вийти за межі усталеної стратегії набору кадрів, пише Financial Times.

"Попри важкі втрати, російська армія зараз на 15% більша, ніж на момент початку повномасштабного вторгнення в Україну 2022-го. Фінансові стимули, які підняли зарплати російських військових до безпрецедентного рівня, зіграли найбільшу роль у переконанні чоловіків вирушити на війну в Україну", - сказано в повідомленні.

Осінню 2022 року Російська Федерація вже оголошувала про мобілізацію. Тоді це викликало серйозні хвилювання в російському суспільстві. Тож із того часу російське командування намагалося заманювати чоловіків на війну вмовляннями підписати контракт. Росія щомісяця могла вербувати близько 30-40 тис. солдатів. Всього, минулого року росіяни могли завербувати понад 385 тис. солдатів повідомив журналістам секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Литвиненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти підрахували реальний ядерний потенціал РФ

"Хоча кількість солдатів збільшилася, без нової мобілізації до кінця року не обійтися. Для збереження переваги на полі бою скоро знадобиться нова часткова мобілізація, оскільки без неї буде неможливо провести велику наступальну операцію цього літа", - вважають джерела видання.

Водночас російська влада все ще готова пожертвувати деякими оперативними успіхами на фронті, щоб росіяни менше стикалися з війною.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 23 травня склали 497 700 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1330 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «До кінця року Росія оголосить нову хвилю мобілізації - Financial Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути