Ексклюзиви
понеділок, 08 лютого 2021 10:35

До 40 см снігу: рятувальники попереджають про погіршення погоди

До 40 см снігу: рятувальники попереджають про погіршення погоди
Власників авто просять утриматися від подорожей у період негоди та не залишати транспортні засоби вздовж доріг. Фото: pixabay.com

8 лютого погіршення погодних умов в Україні може призвести до порушення руху транспорту. У західних, центральних, Житомирській, Київській, Чернігівській областях очікується значний сніг. Оголосили штормове попередження, 1-й рівень небезпеки - жовтий.

На Прикарпатті та в південних областях сніг із переходом у дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь. На Закарпатті значний дощ та ожеледиця на дорогах, попереджає ДСНС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рятувальники попереджають про повені на Закарпатті

"В Україні пориви вітру до 15-20 метрів у секунду, хуртовини та снігові замети із приростом снігу до 20-30 сантиметрів. У Рівненській, Волинській, Львівській областях приріст снігу становитиме 30-40 сантиметрів", - йдеться у повідомленні.

Власників авто просять утриматися від подорожей у період негоди та не залишати транспортні засоби вздовж доріг, аби спецтехніка комунальних служб могла вчасно та якісно очистити дороги і тротуари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли в Україну прийде весна: прогноз синоптика

У таку погоду варто їхати лише у разі крайньої необхідності. Водіям-новачкам потрібно пам'ятати про основні прийоми зимового водіння, аби не потрапити в халепу. Спеціаліст контраварійного водіння дав 3 поради водіям під час поїздок у суворих умовах.

Зараз ви читаєте новину «До 40 см снігу: рятувальники попереджають про погіршення погоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути