четвер, 21 червня 2012 17:15

Для пострадянського простору більш актуальний антиазіатський расизм - Фельдман

Для пострадянського простору більш актуальний антиазіатський расизм - Фельдман
Фельдман припустив, що правоохоронці швидше реагують на расові інциденти, ніж на напади на релігійному і національному підґрунті. Фото: all.kharkov.ua

З'являється все більше ознак того, що в перспективі в Україні розвиватиметься расизм саме антиазіатської спрямованості, а не щодо темношкірих.

Про це заявив на прес-конференції почесний президент Інституту прав людини і запобігання екстремізму та ксенофобії, народний депутат Олександр Фельдман.

"Чому все-таки складається враження про актуальність расизму в Україні? Мені здається, що тут має місце деяка наша національна специфіка, - говорить нардеп. - Є перший погляд на проблему, погляд із середини, коли на ксенофобські напади в Україні наражається єврей, представник ромської народності або мусульманин – усе це сприймається, як наші внутрішні проблеми. А напад на чорношкіру людину розцінюється як зіткнення з зовнішнім світом, тобто як посягання на іноземного туриста тощо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ромів, євреїв і кавказців в Україні не люблять більше, ніж чорношкірих - нардеп

Фельдман навіть припустив, що правоохоронні органи реагують більш оперативно у випадку расових інцидентів, ніж у разі нападів на релігійному і національному підґрунті.

Правовик також спрогнозував можливу появу в майбутньому в Україні нового виду расизму.

"Традиційний європейський континентальний расизм, на мій погляд, не такий актуальний для пострадянського простору, як новий расизм антиазіатської спрямованості. З'являється все більше ознак того, що саме ця версія расизму розвиватиметься в перспективі під впливом об'єктивних демографічних, економічних і соціокультурних факторів", - зазначив Фельдман.

Зараз ви читаєте новину «Для пострадянського простору більш актуальний антиазіатський расизм - Фельдман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути