Ексклюзиви
четвер, 21 червня 2012 10:48

Проблема расизму в Україні є, але вона не така гостра, якою здається - Фельдман

Проблема расизму в Україні є, але вона не така гостра, якою здається - Фельдман
На думку Фельдмана, традиційні расистські біологічні лозунги поступатимуться місцем культурним і економічним. Фото: trendsupdates.com

В Україні немає такої кількості расових діаспор, щоб говорити про масові випадки расизму.

Так вважає почесний президент Інституту прав людини і запобігання екстремізму та ксенофобії, народний депутат Олександр Фельдман, про що він сказав на прес-конференції.

"Проблема расизму в Україні дійсно існує, але вона не є такою гострою, якою здається дуже багатьом у Європі, - говорить нардеп. - У нас немає расових діаспор у тих масштабах, які є в колоніальних, прикордонних державах. Нам не знайомі такі поняття, як споконвікові расові спільноти, традиційні расові стереотипи. Скоріше навпаки - старше покоління людей із радянською пропагандою все ще пам'ятають, що чорношкірих пригнічує світовий імперіалізм, у той час, коли в радянського громадянина всі люди сестри й брати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українці кажуть, що я чорний, без страху образити" - Манзі Нгайза в Києві забув про расизм

До того ж, за словами Фельдмана, Україна не настільки інтегрована в глобальний процес і не настільки приваблива в економічному плані, щоб говорити про вплив потужних расових інтеграційних потоків, як, наприклад, в Італії, США, Великобританії.

"Якщо проаналізувати програмні документи радикальних організацій, то традиційні расистські біологічні лозунги поступатимуться місцем культурним і економічним лозунгам. При цьому біологічні відмінності, на кшталт міжрасових, найчастіше переносяться на представників інших культур і національностей, у тому числі й етнічних, родинних", - зазначив правовик.

Зараз ви читаєте новину «Проблема расизму в Україні є, але вона не така гостра, якою здається - Фельдман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути