Ексклюзиви
вівторок, 12 грудня 2017 20:24

Для змін потрібні команди - економіст

Для змін потрібні команди - економіст
Демократія може бути корупційною і бідною, як у нас, - економіст.

Централізованість влади та жорстка політична боротьба - несприятливі фактори для появи нових політичних сил. Тому ми виявилися неготовими до революції.

Про це розповів почесний президент Київської школи економіки, член Ради НБУ Тимофій Милованов в інтерв'ю журналу "Країна".

"Революція у нас була без лідерів. Не було команди, яка б 20 років готувалася і мала план – політичний, економічний, військовий, дипломатичний, комунікаційний. Ми виявилися неготовими. Проблема у тому, що в Україні дуже централізована політична влада. Політики, які побудували свою кар'єру, в більшості відомі тільки через Київ.

Є окремі протилежні випадки. Наприклад, мер Львова Андрій Садовий. Сильні політики працюють над їхньою дискредитацією. Тому хороших нових політиків із командами мало. Якщо хтось стає сильним, на нього йдуть медійна й репутаційна атаки", - говорить він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не бачу світла в кінці тунелю" - Кучма зробив відверту заяву про ситуацію на Донбасі

Українці повинні використовувати боротьбу за владу між політиками, щоб їх дисциплінувати, вважає Тимофій Милованов:

"Щоб найкращі ідеї, плани й політичні програми виходили нагору, виборця не має обходити - хороша чи погана ви людина. Його має цікавити, що ви можете запропонувати? Так має працювати конкуренція. А як обралися, маємо виконувати обіцянки. Так працює демократія".

Україна завжди була демократичною після здобуття незалежності, говорить економіст. Проявом демократичності називає Майдан.

"Коли політичні еліти намагаються піти далеко в сторону, люди відновлюють демократичні інститути. Коли бачимо, що немає майбутнього й зникає надія, виходимо на вулиці.

На жаль, демократія може бути корупційною і бідною, як у нас. Ми справді обираємо політиків. Та чи дають вони нам найкращі варіанти розвитку, чи дисциплінуємо ми їх?", - підсумував він.

Інтерв'ю з Тимофієм Миловановим читайте незабаром у журналі "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Для змін потрібні команди - економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути