понеділок, 30 грудня 2013 15:43

Для добудови Поштової у Києві треба ще 113 мільйонів
5

Фото: Фото: Анлрій Жигайло

Для закінчення реконструкції Поштової площі у Києві потрібно ще 113 мільйонів гривень. Фінансування столична влада попросить в Уряду. Про це сьогодні, під час відкриття автомобільного тунелю, повідомив в.о. голови КМДА Анатолій Голубченко.

Транспортну розв'язку за 426 мільйонів гривень почали зводити ще у 2012 році. Першу частину — естакаду для з'їзду з площі на Набережне шосе, відкрили 25 травня цього року, наступним відкрився тунель в сторону мосту Метро. Його другу частину в сторону Подолу мали відкрити ще 6 листопада, але через недофінансування перенесли на грудень.

"Дійсно, у нас виникли проблеми з фінансуванням, тому ми зробили все, що могли. Після свят зробимо все інше. Зараз нас кредитують наші підрядники. До весни тут поклали так званий "чорновий" асфальт, що дозволить усунути просадки після того, як автомобілі обкатають нову дорогу. Далі допомогу проситимемо в Кабінету міністрів,"- розповів Анатолій Голубченко.

Довжина тунелю становить 167 метрів. Рух відкрито на чотири смуги тільки для транспорту, а обробку і завершальні будівельні роботи планується завершити до Дня Києва.

"Відкриття цього об'єкту дасть змогу збільшити пропускну спроможність транспортної розв'язки з 85 тисяч до 110 тисяч автомобілів на день,"- додав чиновник.

Нагадаємо, Поштову площу реконструювати почали у 2012 році. Площа буде пішохідною, з прямим виходом на набережну Дніпра. Набережне шосе і вулиця Набережно-Хрещатицька будуть з'єднуватися транспортним тунелем. По тунелю буде організований безперервний прямий рух.

Зараз ви читаєте новину «Для добудови Поштової у Києві треба ще 113 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути