вівторок, 26 січня 2010 13:55

Дівчинку 101 раз відшмагали батогом, а її гвалтівника визнали невинним

Дівчинку 101 раз відшмагали батогом, а її гвалтівника визнали невинним

У Бангладеш правосуддя стало справжнім знущанням для юної дівчини. 16-річну жертву згвалтування висікли батогами, а її кривдник втік від відповідальності. Перед тим у дівчини розпався шлюб, оскільки в результаті наруги вона завагітніла.

У сексуальному злочині звинувачували 20-річного мешканця села Габбарі Енамула Міа. Проте старшини села ухвалили звільнити його від відповідальності, зате сама потерпіла отримала за свою ганьбу 101 удар батогом, пише The Thaindian News.

Школярку з села Кхаргор волості Касба (недалеко від міста Брахманбарія на сході країни) згвалтували в квітні 2009 року. Як розповіли родичі потерпілої, Енамул Міа дражнив потерпілу, коли вона йшла до школи. Одного разу це закінчилося сексуальною наругою. Старшокласниця так боялася ганьби, що довгий час тримала подію в таємниці.

Через півроку дівчину видали заміж за жителя сусіднього села Гхатіара, а ще через місяць стало зрозуміло, що вона вагітна. Лікарі прийшли до висновку, що плід розвивається вже 7 місяців, таким чином факт згвалтування розкрився. Після цього шлюб розпався, а постраждала була змушена зробити аборт і повернутися до дому батька.

Незабаром вона постала перед сільським судом старійшин. Керуючись мусульманською традицією, старці дівчину визнали винною в перелюбі та засудили до 101 удару батогом. 17 січня вирок був приведений у виконання матбаром (сільським старостою) Делваром Хусейном на прізвисько Уллаші. Під час цієї узаконеної катування дівчинка навіть втратила свідомість і, фактично, опинилася в коматозному стані. Лише через 2 години її вдалося привести до тями.

Крім того, з батька потерпілої суд стягнув штраф у розмірі однієї тисячі така (приблизно 160 доларів). Якби чоловік не зміг виплатити штраф, то, згідно фетві (судовому рішенню), вся його родина була б вигнана з общини.

"Енамул поламав мені життя. Я хочу правосуддя", - сказала засуджена, стримуючи ридання.

Сільські жителі співчувають постраждалій і в глибині душі підтримують її. Однак виступити проти традиційного судилища не можуть.

Батько потерпілої боїться домагатися розслідування, оскільки, за його словами, тепер сім"я перебуває під спостереженням впливових осіб, не зацікавлених у слідстві.

Така ганебна практика тортур поширена в Бангладеш. За останні 6 місяців за законами шаріату і Корану зазнали ударів батогом три мешканки Бангладеш.

Newsru.com

Зараз ви читаєте новину «Дівчинку 101 раз відшмагали батогом, а її гвалтівника визнали невинним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути