Ексклюзиви
пʼятниця, 02 листопада 2007 12:28

Дівчині пришили ногу п"ятою вперед (ФОТО)
5

Даші Фроловій ампутували стегно і замість нього пришили гомілку. Задом наперед. І це не лікарська помилка. Хірурги врятували тоді ще 24-річній спортсменці життя.

Даша Фролова з дитинства мріяла стати спортсменкою. Спочатку марила про кар"єру плавчині, навіть встигла отримати перший дорослий розряд. Але у великий спорт йти не стала і зайнялася багатоборством. Поступила в інститут фізкультури: тренувалася, здавала нормативи. Тоді і почалися болі в нозі, на які Даша довго не звертала уваги.

Коли Даша зробила рентген ноги виявилось, що кістка розпушилася і стала збільшуватися в об"ємі. А потім Даша впала і пошкодила ногу. Травмована кістка тріснула, всередині стала рости пухлина. Даші призначили опромінювання, після чого пухлина тільки збільшилася і з доброякісної перетворилася на злоякісну. Лікарі ухвалили свій вирок: ампутація.

З приводу її ноги в клініці збиралися консиліуми. Нарешті ухвалили ризиковане, але єдине вірне рішення, - Дашу відправили до пітерського НДІ травмотології і ортопедії ім. Вредена.

Оперували Дашу Фролову світила російської хірургії. Операція йшла більше 10 годин. Даше ампутували стегно, в якому сиділа злоякісна пухлина, що розросталася, а замість нього пришили гомілку. Нижню частину ноги пришили до тазостегнового суглоба навпаки - п"ятою вперед.

Таким чином легше зшити судини і нервові закінчення і майбутній протез спиратиметься на п"яту і у пацієнтки залишиться відчуття підлоги, важливе для збереження рівноваги.

Гомілка прижилася.

"Коли я побачила себе після операції, мені здалося, що я схожа на виродка з фільму жахів", - говорить Даша. Але колишня спортменка зуміла переконати себе, що життя на цьому не закінчується.

Далі був потрібний складний індивідуальний протез, який, навіть в найпростішого виконання, коштує близько десяти тисяч доларів (безкоштовно подібні взагалі не роблять, оскільки це дуже окремий випадок). Поки його немає. Але дівчина не сумує, повідомляє ТОПНьюз.ру.

Зараз ви читаєте новину «Дівчині пришили ногу п"ятою вперед (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути