Ексклюзиви
пʼятниця, 25 листопада 2011 12:55

Дівчина вручну розмальовує олівці - серед робіт є "сонний олівчик" та японська гравюра
14

Фото: Фото надані Євгенією Перуцькою

Київська студентка Євгенія Перуцька власноруч розмальовує олівці. На незвичайних "полотнах" переважають малюнки букв, цифер, сплетених ліній. Є олівці розмальовані в японському стилі — нагадують гравюру, трапляються з етнічними орнаментами.

За словами дівчини, для такої роботи потрібні, власне, олівці, два пензлики, фарба для основи, набір фарб базових кольорів і лак.

"Пензлів у мене досить багато, але використовую я два: широкий для зафарбовування всієї поверхні та дуже тонкий для деталей. Основа сірувата, акрилова. Кольорів у мене біля семи, змішую їх і отримую все, що потрібно", - розповідає студентка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американець створює скульптури на вістрі олівця

Євгенія додає, що зараз намагається експерементувати з фактурою, але для цього потрібен наждачний папір або декілька спеціальних апаратів.

Дівчина немає художньої освіти. Каже лише, що колись у дитинстві відвідувала в школі художній гурток. Стверджує, що для такої роботи потрібно мати, перш за все, "хороший зір, наполегливість і схильність до шизофренії".

Серед її робіт є сонний олівчик. Це - темне нічне тло, по якому хаотично пробігають баранці, оточені літерами "z". Євгенія каже, що якщо повільно прокручувати олівця й рахувати баранців, то повинен прийти міцний сон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчина створює картини без пензлика, розливаючи фарби на полотні

Також у неї є олівець стилізований під японську гравюру - по всій поверхні перекочуються хвилі в стилі "36 видів Фудзі". "Це — один з моїх улюблених олівців, бо в ньому майже повністю розкривається магія граней", - коментує дівчина.

Студентка каже, що продумані теми та образи малює рідко — переважно картинка створюється вже в процесі.

Деякі вироби продає, інколи виконує роботи на замовлення. Розписані вручну олівці коштують від 10 гривень. Проте більш ексклюзивні можуть "потягнути" й на 150. "Залежно від того, скільки це займає часу та чи можливо їх буде відтворити потім", - каже Євгенія.

Зараз ви читаєте новину «Дівчина вручну розмальовує олівці - серед робіт є "сонний олівчик" та японська гравюра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути