середа, 02 вересня 2020 20:23

Дисидент розповів, звідки в Україні вийдуть нові політики

"У нас багато лідерів – але мало командних гравців. Багато отаманів – але мало тих, хто має відчуття спільноти. Ми не підбираємо слів – і вживаємо слово "ворог" там, де можна було би обмежитися "опонентом" йдеться у зверненні ініціативної групи "Першого грудня".

"Лідерство – це не прагнення притлумлювати голос інших, не вивищитися наступивши на когось. Часто маємо таке лідерство. Пам'ятаємо, як ревнували наші президенти, коли прем'єр-міністри починали завойовувати політичний авторитет. Це хибна формула. Важлива командна робота., а не прагнення домінувати", - пояснює член групи, дисидент Мирослав Маринович в інтерв'ю журналу "Країна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шторм наростає – група "Першого грудня" закликала політиків отямитися

Носії нових ідей стають лідерами, коли їм набридає миритися з негідними діями влади задля свого комфорту, наголошує.

Автор: Валерій Шмаков
  "Носії нових ідей стають лідерами, коли їм набридає миритися з негідними діями влади задля свого комфорту", - вважає Маринович
"Носії нових ідей стають лідерами, коли їм набридає миритися з негідними діями влади задля свого комфорту", - вважає Маринович

"Російський дисидент Юрій Орлов це описав у розмові з іноземними журналістами одним жестом. Був успішним фізиком-теоретиком, членом Академії наук Вірменської ССР. Запитали, що змусило його стати дисидентом, тобто втратити все. А він обхопив рукою до горло і як закричить: "Надоело!".
Нові лідери можуть вийти із професійних середовищ. Мають сформулювати нові правила функціонування своєї сфери. Коли з'явиться критична маса таких середовищ, можна говорити про зміни в країні. Вже є багато людей, які хочуть жити в іншому світі за новими правилами, але їм ще не набридло", - підсумовує.

ЧИТАЙТЕ ПОВНЕ ІНТЕРВ'Ю З МИРОСЛАВОМ МАРИНОВИЧЕМ У СВІЖОМУ НОМЕРІ ЖуРНАЛУ "КРАЇНА"

Наш ворог – у Кремлі; він діє як ззовні, так і через відверто проросійські сили всередині України. Але не варто шукати його серед своїх посестер і побратимів, чи навіть серед своїх опонентів. Захист своєї держави, створення потужної сучасної армії та побудова європейської держави на засадах верховенства права і людської гідності є нашим головним пріоритетом і значно важливішим за тактичні відмінності поглядів та інтересів.

Зараз ви читаєте новину «Дисидент розповів, звідки в Україні вийдуть нові політики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути