пʼятниця, 26 жовтня 2012 18:09

Директора київського цирку поховали біля Богдана Ступки
24

Фото: Фото: Андрій Шматов

26 жовтня у Києві поховали Володимира Шевченко, генирального директора та дресирувальника національного цирку України. Він помер від раку два дні тому. Володимира поховали на центральній алеї Байкового кладовища. Поряд поховані актор Богдан Ступка та дизайнер Михайло Воронін.

Вдень на кладовищі ходою йшло з сотні людей. Це друзі, родичі та колеги загиблого. Люди приїхали на трьох автобусах з написом "Ритуальні послуги" та автівках. На вулиці почав йти сильний дощ. З машини дістали труну з червоного дерева. Заздалегідь ритуальники встановили місце прощання — це стіл на який поклали труну. Чоловік тримав велику кольорову фотографію Володимира, всі підходили попрощатися з померлим. Люди вишукувались в довгу чергу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тигри ревіли під час прощання з директором цирку

"Він важко хворів, у нього була онкологія. Володимиру було важко, але він заборонив будь-кому говорити про це. У колективі про це не знали", - каже вдова Людмила Шевченко.

Шевченка не відспівували, священника не було, рідні не говорили прощального слова. Коли труну опускали у землю, духовий оркестр почав грати гімн України. Одна з родичок кинула букет жовтих троянд. Після поховання всі сіли у автобуси, прощальний обід був у цирку. Біля могили залишилось двоє жінок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У цирку почали прощатися з Володимиром Шевченком

"Ми не знали Володимира особисто. Почули про те, що він помер по телевізору. Прийшли, бо хорошою людиною був. У нас ще тут родич похований на Байковому", - розповіла жінка.

Нагадаємо, Володимира поклали у лікарню на початку тижня. Смерть була раптовою. Володимир і Людмила Шевченки прожили у шлюбі понад 40 років. Дітей подружжя не має. Посаду генерального директора цирку посів у 2007 році. Майже 45 років він займався дресируванням тигрів і левів.

 

Зараз ви читаєте новину «Директора київського цирку поховали біля Богдана Ступки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути