середа, 16 лютого 2011 14:46

Дипмісія світового єврейства зміцнювала мир між віросповіданнями у Греції

  зліва направо: Йосип Зісельс, Михайло Членов, архієпископ Ієронім II
зліва направо: Йосип Зісельс, Михайло Членов, архієпископ Ієронім II

Представники Євроазіатського єврейського конгресу (ЄАЄК) та Конференції президентів провідних єврейських організацій США і Канади відвідали зі спільною дипломатичною місією Грецію. Делегацію очолили генеральний секретар ЄАЄК Михайло Членов та голова Конференції президентів Алан Солоу. До місії також увійшли делегати від Європейської ради єврейських громад і Російського єврейського конгресу.

Варто відзначити, що подібні візити вже стали традиційними - раніше об'єднані делегації провідних єврейських структур побували в ПАР, Грузії, Казахстані та Марокко.

В Афінах учасники "грецької" місії зустрілися з Блаженнішим архієпископом Афінським і всієї Еллади Ієронімом II. У ході бесіди Михайло Членов та голова Генеральної ради Євроазійського єврейського конгресу Йосиф Зісельс, який представляє в Конгресі Україну, підкреслили, що розвиток діалогу між віросповіданнями і культурами залишається в числі пріоритетів діяльності Конгресу. У країнах, єврейські громади яких входять до Конгресу, ЄАЄК будує не тільки синагоги, але і мечеті, і православні храми, справою зміцнюючи мир з представниками інших релігій.

У Салоніках гостей прийняв мер міста Янніс Бутаріс. Делегацію Євроазіатського єврейського конгресу на зустрічі в мерії очолював Йосип Зісельс (на фото). Глава міста відзначив, що євреїв і греків пов'язує не лише історія, а й спільна надія на краще майбутнє. З вітальним словом до делегації звернувся голова об'єднаної єврейської громади Греції Давид Салтіель. Від імені об'єднаної місії виконавчий директор NCSJ Марк Левін вручив меру Салоніків мезузу у вигляді райського Дерева життя.

Делегація відвідала пам'ятник жертвам Голокосту, синагогу і єврейський музей.

Під час зустрічі об'єднаної єврейської дипломатичної місії з президентом Греції Каролосом Папуліасом неодноразово наголошувалося на історичному зв'язку євреїв і греків, які дали світу основи сучасної цивілізації.

Перед учасниками місії виступили члени грецького Кабінету міністрів, глава якого Георгіос Папандреу особливо підкреслив добрі відносини, що склалися між Грецією та Ізраїлем.

А спікеру парламенту Греції Філіпосу Фецалнікосу від імені Євроазіатського єврейського конгресу Йосиф Зісельс вручив пам'ятні подарунки.

Зараз ви читаєте новину «Дипмісія світового єврейства зміцнювала мир між віросповіданнями у Греції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути