вівторок, 24 червня 2008 10:03

Діму Білана нагородили за "Євробачення" (ФОТО)

 
Спочатку в Карачаєво-Черкесії ім"я Білана привласнили школі мистецтв. Потім хотіли назвати на честь єврогероя вулицю - але, слава богу, передумали. І тут - нова сенсація: липецький скульптор Микола Рогатнєв задумав створити пам"ятник співакові.

На ескіз зображена фігура виконавця, яка зростає зі скрипки. За словами скульптора, це натяк на те, що на "Євробаченні" Дімі підігравав скрипаль Едвін Мартон. (Мабуть, виграй Білан два роки тому, йому довелося б "зростати" з рояля.) До речі, для Плющенко, який допомагав Білану, виконуючи трюки на льоду, місця в майбутній скульптурі чомусь не знайшлося...

Пам"ятник Рогатнєв планує зробити з "секретного легкого сплаву", що, як запевняє майстер, він придумав сам. Металевий співак буде близько метра у висоту і важити п"ять кіло. Своє творіння скульптор хоче подарувати батьківщині вокаліста. І навіть надіслав лист президентові Карачаєво-Черкесії. Мовляв, беріть. Користуйтеся.

Ні, Білан і справді молодець. І Едвін Мартон. І Плющенко. Та і скульптор - людина, поза сумнівом, талановита.

Одне заважає - істерія, що почалася в країні. Вже зараз популярний пошукач на запит "Діма Білан" знаходить в Інтернеті 70 376 сайтів. А, наприклад, на запит "Михайло Булгаков" - тільки 28 239.

Правда, пам"ятників Булгакову в Росії поки більше, ніж пам"ятників Білану. Але це, самі розумієте, ненадовго, повідомляє КП.

Зараз ви читаєте новину «Діму Білана нагородили за "Євробачення" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути