пʼятниця, 16 лютого 2007 11:32

Дев"яти російським авіакомпаніям заборонили польоти в Євросоюз

Ространснагляд і Росавіация спільним розпорядженням тимчасово заборонили дев"яти російським авіакомпаніям польоти в країни ЄС. Раніше європейські чиновники представили Росії список її авіакомпаній, що допустили в 2004-2006 роках велику кількість порушень. Російські чиновники проінформували компанії, які провинилися, і зажадали усунути порушення, проте частина перевізників не подали план їх викорінення. Тоді російські власті заборони їм літати до Європи, поки вони не ліквідують порушення.

В російський "чорний список" потрапили такі компанії: "Аеро Рент", "Татарстан", "Атлант-Союз", "Авіакон Цитотранс", "Центр Авіа", "Газпромавіа", "Лукойл", "Російське Небо" і Utair. Більшість цих авіаперевізників не здійснюють регулярні пасажирські рейси до Європи.

Зауваження, зроблені цим компаніям, "досі не врегульовані і створюють серйозні передумови для ініціації з боку Єврокомісії процедури щодо внесення цих авіакомпаній до так званого "чорного списку", - підкреслюють у російському міністерстві транспорту.

- Щоб уникнути завдавання значного збитку РФ як одній із провідних авіаційних держав, а також з метою підвищення безпеки польотів заборонено цим авіакомпаніям, аж до врегулювання отриманих зауважень, здійснення чартерних і разових польотів до країн Євросоюзу, - заявляє Мінтранс. - Окрім цього, їм наказано терміново надати в Ространснагляд повну інформацію щодо отриманих зауважень і плани по їх усуненню.

За матеріалами: NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Дев"яти російським авіакомпаніям заборонили польоти в Євросоюз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути