середа, 12 грудня 2007 11:05

Держдума п"ятого скликання зазнає змін

Структура Держдуми п"ятого скликання, перше засідання якої призначене на 24 грудня, зазнає деяких змін  порівняно з колишньою. Так, як пише газета "Ведомости" з посиланням на джерело в керівництві "Єдиної Росії", зменшиться число віце-спікерів.

У Думі четвертого скликання було дев"ять заступників голови палати - шість від "Єдиної Росії" і троє від інших фракцій: Володимир Жириновський від ЛДПР, Валентин Купцов від КПРФ і Сергій Бабурін, який спочатку представляв фракцію Народно-патріотичний союз, "Батьківщина", проте після виходу з цієї фракції зберіг за собою пост віце-спікера. Фракція "Справедлива Росія", що сформувалася пізніше, не мала свого представника серед заступників Бориса Гризлова.

Володимир Жириновський підтвердив виданню інформацію про скорочення числа віце-спікерів. Він прогнозує, що опозиції як і раніше віддадуть по одній посаді заступника голови парламенту, а "Єдина Росія" скоротить число своїх представників з шести до трьох — крім Бориса Гризлова, якого переоберуть спікером. Таким чином, віце-спікерів стане шестеро.

Лідер "Справедливої Росії" Сергій Миронов вже заявив, що віце-спікером від есерів стане колишній глава фракції Олександр Бабаков, а фракцію очолить Микола Левічев. Жириновський хоче зберегти за собою пост заступника Гризлова, а комуністи ще не визначилися з кандидатурою, повідомило газеті джерело у фракції.

Лідер ЛДПР розраховує, що, на відміну від минулої Думи, у новій пости голів комітетів можуть отримати опозиційні фракції. "За логікою пропорційності отриманих голосів опозиція може претендувати на сім комітетів — три КПРФ і по два нам і есерам, але віддати нам можуть і по одному комітету, це залежить від рішення партії влади", - вважає він. На думку Жириновського, єдинороси не віддадуть стратегічно важливі комітети — по бюджету, будівництву, власності, водночас опозиція може розраховувати на комітети у справах СНД, туризму, спорту, екології.

За словами Любові Сліски, що займала пост першого віце-спікера в колишній Думі, кандидатури потенційних голів комітетів і заступників голів будуть відомі вже вранці напередодні з"їзду "Єдиної Росії" 17 грудня. При цьому вона не виключила, що в процес розподілу постів може втрутитися і Володимир Путін, як "перший номер списку і наш моральний лідер", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Держдума п"ятого скликання зазнає змін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути