четвер, 09 серпня 2007 09:09

Держдепартамент США назвав обстріл грузинського села провокацією

Держдепартамент США "засуджує будь-яку спробу замаху на суверенітет Грузії" заявив у середу ввечері офіційний представник американського зовнішньополітичного відомства Шон Маккормак, коментуючи інцидент із нібито ракетним обстрілом грузинського села літаком ВПС Росії.

При цьому офіційний представник Держдепартаменту США повідомив, що американські власті поки не володіють повною інформацією про даний інцидент і мають намір провести ретельне розслідування, аби з"ясувати всі деталі події.

"Ми вислухали і грузинську, і російську сторони. Повної картини події у нас поки немає. Але, у будь-якому випадку, ми засуджуємо будь-які спроби замаху на суверенітет Грузії, від кого б вони не були", - заявив Маккормак на прес-брифінгу в Держдепартаменті США.

Офіційний представник американського зовнішньополітичного відомства підкреслив, що конфлікт, пов"язаний з ракетним обстрілом, повинен вирішуватися виключно дипломатичним шляхом. Держдепартамент, додав він, закликає і Грузію, і Росію сприяти в розслідуванні інциденту, що проводиться ОБСЄ.

Ракетного удару по грузинському населеному пункту Цителубані, розташованому в декількох кілометрах від адміністративної межі невизнаної республіки Південна Осетія, було завдано в ніч на 7 серпня 2007 року. Ракета не вибухнула. Грузинська сторона стверджує, що обстріл здійснив літак російських ВПС. Росія, у свою чергу, категорично заперечує свою участь у порушенні повітряного простору Грузії та завданні ракетного удару по Цителубані, повідомляє Лента.ру.

 

Зараз ви читаєте новину «Держдепартамент США назвав обстріл грузинського села провокацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути