Ексклюзиви
вівторок, 23 вересня 2008 16:22

Депутати попросили Путіна заснувати трибунал для Саакашвілі

Депутати Держдуми від фракції "Справедлива Росія" запропонували прем"єр-міністрові Володимиру Путіну заснувати трибунал в рамках СНД, який би засуджував і карав агресивні дії лідерів республік колишнього СРСР, зокрема - Михайла Саакашвілі. За словами одного з лідерів "есерів", віце-спікера Держдуми Олександра Бабакова, до ідеї установи трибуналу депутатів підштовхнули події в Південній Осетії, повідомляє РІА Новости.

Про те, як відреагував Володимир Путін на пропозицію парламентарів, не повідомляється. Відзначимо, що раніше багато російських політиків заявляли, що відповідальність за загибель мирного населення в Південній Осетії несе безпосередньо Саакашвілі, і що керівника Грузії необхідно притягати до кримінальної відповідальності. Президент Росії Дмитро Медведєв, коментуючи ситуацію на Кавказі в перші дні після закінчення активних бойових дій, і зовсім порівняв Саакашвілі з Саддамом Хусейном: "Дуже дивно, коли одна людина, що убила тисячі людей, кваліфікується як терорист і ублюдок, а інший - як законно вибраний президент".

Росія вважає президента Грузії Михайла Саакашвілі відповідальним за війну в Південній Осетії в серпні 2008 року. В той же час, грузинська сторона стверджує, що почала активні бойові дії на території республіки у відповідь на постійні провокації з південноосетинського боку.

За різними оцінками, в результаті військової операції Грузії в Південній Осетії загинули від декількох сотень до півтори тисячі мирних жителів.

Зараз ви читаєте новину «Депутати попросили Путіна заснувати трибунал для Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути