Ексклюзиви
середа, 02 лютого 2011 19:56

Депутати не захотіли викинути музеї з Лаври на догоду Кирилу

Депутати не захотіли викинути музеї з Лаври на догоду Кирилу

Верховна Рада не підтримала проект постанови "Про відселення з території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника суб'єктів господарювання, діяльність яких не пов'язана з його статутною діяльністю". "За" прийняття такого рішення у ході сьогоднішнього засідання парламенту проголосував 141 народний депутат із 411 зареєстрованих у залі.

Згідно з проектом постанови, на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника станом на сьогоднішній день розміщується кілька суб'єктів господарювання, діяльність яких не пов'язана з його статутною діяльністю.

У той же час заповідник у не вистачає приміщень для здійснення передбачених Законом України "Про охорону культурної спадщини" культурно-освітньої, науково-дослідницької діяльності у сфері охорони культурної спадщини та музейної справи, туристичної діяльності, йдеться у документі, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

Автори законопроекту зазначають, що Кабінет Міністрів своїм розпорядженням від 12 жовтня 2010 №1981-р створив робочу групу з питань виселення з території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника суб'єктів господарювання, діяльність яких не пов'язана з його статутною діяльністю. Однак перелік таких суб'єктів або критерії, за якими суб'єкт господарювання визнається таким, що його діяльність не пов'язана зі статутною діяльністю заповідника, не визначено.

У зв'язку з цим пропонується рекомендувати Кабінету Міністрів визначити перелік суб'єктів господарювання, до основних напрямів діяльності яких не відноситься культурно-освітня, науково-дослідна діяльність у сфері охорони культурної спадщини та музейної справи, туристична діяльність, та які підлягають відселенню з території Лаври.

Крім того, Кабінету Міністрів, Міністерству культури пропонується припинити прийняття рішень та скасувати раніше прийняті рішення про виселення музеїв із займаних ними на законних підставах приміщень на території заповідника.

Нагадаємо, намісник Києво-Печерської Лаври владика Павло заявив, що на території Києво-Печерської Лаври повинен залишитися тільки один музей – Музей книги і друкарства України.

Раніше, прем'єр-міністр Микола Азаров вирішив виселити найбільшу українську лікарню, де лікують хворих на СНІД - "Інститут епідеміології і інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського", розташовану поряд з Лаврою. У звільненому приміщенні Лавра хоче створити готель.

Зараз ви читаєте новину «Депутати не захотіли викинути музеї з Лаври на догоду Кирилу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути