неділя, 29 серпня 2010 13:08

Депутати через 19 років дійшли до думки, що їм не личить матюкатися

Депутати через 19 років дійшли до думки, що їм не личить матюкатися
Депутати Львівської обласної ради мають намір під час засідань висловлюватися культурно і ввічливо. На наступній сесії 7 вересня вони внесуть зміни до Регламенту своєї роботи.

Вони полягають у тому, що депутат не повинен вживати образливі висловлювання та непристойні і лайливі слова під час виступів та у залі, а також закликати до агресії і насильницьких дій.

"На засіданні ради депутат не повинен вживати образливі висловлювання та непристойні і лайливі слова. Головуючий має право попередити депутата про недопустимість таких висловлювань або зупинити його виступ, а у разі повторного порушення - позбавити його права виступу на цьому засіданні", - йдеться у проекті рішення.

Депутатам нагадають про етикет. Депутат не повинен перебивати головуючого, коли той звертається до нього.

"Якщо головуючий звертається до депутата, останній повинен негайно зупинити свій виступ, в іншому разі головуючий на засіданні має право зупинити його виступ", - йдеться далі.

Зауважимо, у місцевій облраді вже траплялися казуси через вільну поведінку депутатів.

У квітні народний депутат Петро Писарчук подав позов до суду на депутата Львівської обласної ради Ростислава Новоженця через його грубі наклепницькі висловлювання у сторону нардепа під час сесії.

Пізніше Новоженець вивішував у залі засідань на трибуні так званий "календар", у якому вівся відлік до "пенсії Віктора Януковича". Сесія не розпочиналася, поки календар власноручно не здер губернатор Львівщини Василь Горбаль.

Тому у регламент планують ввести і такий пункт: "Під час проведення пленарних засідань обласної ради у сесійній залі забороняється використання будь-яких засобів візуальної агітації".

Нагадаємо, неодноразово в Україні спалахували скандали через політиків, які полюбляють вирішувати проблеми за допомогою матюків і бійок.

В Одессі навіть дійшло до звільнення з посади заступника мера Вахтанга Убірію.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Депутати через 19 років дійшли до думки, що їм не личить матюкатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути