вівторок, 11 грудня 2007 15:28

Депутатам-інвалідам створять всі умови в Держдумі

Співробітники апарату Державної Думи у вівторок займалися питанням створення необхідних умов для роботи двох вибраних депутатами інвалідів-колясочників. Серед них чемпіон Паралімпійськіх ігор МихайлоТерент"єв, вибраний депутатом за списком "Єдиної Росії", і член фракції "Справедлива Росія" Олександр Ломакін-Румянцев.

За участю обох парламентаріїв співробітники апарату вивіряли можливість споруди спеціальних пандусів на сходах з боку головного входу в будівлю парламенту, а також споруди міжповерхових підйомників, передає "Интерфакс". Як повідомив один зі співробітників апарату, передбачено також встановити спеціальний пристрій для того, щоб полегшити відкриття масивних дверей головного другого під"їзду Державної Думи.

У минулій Думі була лише одна людина, що потребувала допомоги сторонніх при переміщенні і в роботі: Олег Смолін (КПРФ), інвалід першої групи по зору. По будівлі його водив за руку помічник. Тепер серед депутатів двоє переміщатимуться на колясках. "Я неодноразово був в будівлі Держдуми. І я в курсі, що будівля не пристосована для людей з обмеженими можливостями. Але я ставлю стрічне питання: а де у нас є можливість нормально, без проблем пересуватися, наприклад, на колясці? Пандуси, підйомники існують, але часом не в тому місці, де вони повинні бути", - заявив Терент"єв, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Депутатам-інвалідам створять всі умови в Держдумі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути