вівторок, 22 квітня 2008 11:11

Депутат Європарламенту придумав третій шлях для України

Депутат Європарламенту придумав третій шлях для України
Віце-голова баварського Християнсько-соціального союзу і представник Європарламенту Інго Фрідріх висловився за третій шлях для країн, які не є членами Євросоюзу. Подібно до середземноморського союзу може бути створено східноєвропейський союз, запропонував євродепутат у понеділок у бельгійській столиці. За його словами, до такого союзу могли би увійти Україна, Молдова та країни Південного Кавказу. ЄС на даний момент вичерпав свої можливості щодо розширення, але було б не чесно залишати європейські країни без перспективи, вважає Фрідріх. На переконання політика, східноєвропейський союз міг би стати тимчасовим рішенням для країн, які поступово наближатимуться до ЄС.

Про наміри створити середземноморський союз було оголошено в березні. До його складу увійдуть крім країн ЄС також низка країн середземноморського регіону, серед яких – Туреччина, Лівія, Ліван та Ізраїль. Планується проводити регулярні конференції на теми енергетики, міграції, тероризму й торгівлі. Офіційно про заснування середземноморського союзу планується оголосити в липні. Ініціатором його створення виступив президент Франції Ніколя Саркозі, повідомляє Deutsche Welle.

Зараз ви читаєте новину «Депутат Європарламенту придумав третій шлях для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути