Ексклюзиви
субота, 02 лютого 2008 14:57

Депресія може бути корисна для здоров"я

Депресія - зовсім не таке зло, як прийнято думати. Принаймні так затверджують британські психіатри. На їх думку, депресія - двигун прогресу. Втім, для деяких людей такий стан психічного здоров"я особливий небезпечний, так що не варто поспішати з позитивними оцінками.

Психіатр з Інституту психіатрії в Лондоні Пол Кідвел прийшов до висновку: депресія необхідна людям для існування. На думку англійця, саме вона сприяє тому, що людина розвивається, стає досвідченішим і пристосованим до різних життєвих неладів.

По всьому світу від депресії страждає близько 121 млн чоловік. З нею живе кожен двадцятий землянин. Депресія призводить до безсоння, порушення апетиту, замкнутості і пригніченості.

У моменти депресії, як вважає Кідвел, люди звертаються до творчості, намагаючись знайти в нім порятунок. Людина, яка страждає на депресію по-новому дивиться на речі, а щоденна рутина відходить на другий план, і відкриваються нові горизонти.

Таким чином людина, яка не склала руки і змогла подолати недугу, дістає в нагороду можливість змінитися в кращу сторону. Як приклад психіатр приводить біографії таких відомих осіб, як Мікеланджело і Вінстон Черчилль.

На думку російських психіатрів, легкі форми депресії дійсно можуть стати стимулом для творчого зростання. "Як приклад можна назвати, наприклад, Ван Гога і Гогена, які створили свої кращі твори, рятуючись від депресії, - пояснив психотерапевт Марк Сандомирський. - Втім, розцінювати депресію як благо я б все ж таки не став. Вона забирає і забирала з життя величезну кількість творчих людей, які могли б зробити значно більше, залишаючись живими і здоровими", повідомляє Газета по-Киевски.

Зараз ви читаєте новину «Депресія може бути корисна для здоров"я ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути