середа, 20 лютого 2013 16:11

Гроші на реформування та модернізацію швидкої допомоги не заклали у бюджет

Гроші на реформування та модернізацію швидкої допомоги не заклали у бюджет
Фото: kiyany.obozrevatel.com

Голова Держінвестпроекту Владислав Каськів презентував сьогодні технічний проект системи оперативних диспетчерських служб центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у рамках реалізації національного проекту "вчасна допомога". Згідно проекту передбачатися впровадження єдиної системи виклику швидкої медичної допомоги у 27 регіональних диспетчерських центрах. Планується, що екстрену меддопомогу можна буде викликати за єдиним номером "103" для всієї України.

Розробниками передбачається, що повинно пройти не більше 5 секунд з моменту звернення хворого до того як диспетчер підніме слухавку. Дзвінок має оброблятися до хвилини, швидка допомога має доїжджати до хворого не більше ніж за 10 хвилин у містах, і не більше 20 хвилин у селах. Карети швидкої допомоги будуть обладнані системами радіозв'язку, планшетними комп'ютерами та принтерами. Швидку можна буде також викликати за допомогою смс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни зможуть викликати швидку допомогу факсом та електронною поштою

"Якщо зараз бригада швидкої допомоги прив'язана до конкретного регіону, а зайнята іншими невідкладними справами, то медики не мають наразі можливості із сусіднього району використати мобільний автомобіль швидкої допомоги. При реалізації цього проекту ми отримаємо можливість направити будь-яку бригаду швидкої допомоги до хворого, якщо вона знаходиться на найближчій відстані до нього. За допомоги нової програми, бригада швидкої допомоги матиме всю інформацію про цього хворого та історію його хвороби. Після впровадження цієї системи водій не зможе каретою швидкої допомоги возити картоплю з городу до себе додому, а потім говорити, що у нього закінчився бензин і відмовлятися виїхати на виклик", - зазначив Каськів.

З його слів проект "вчасна допомога" призведе до зменшення на 25% витрат на швидку допомогу. Голова Держінвестпроекту також зауважив, що буде запроваджено електронний звіт, за допомогою якого не можна буде корумпувати систему швидкої медичної допомоги. Також Каськів прогнозує, що проект реалізують до кінця цього року, якщо буде відповідне фінансування. Якщо ні, то до середини наступного. Вартість цього проекту становить 401 млн гривень. Цього року планується реалізувати 300 мільйонів. Але бюджетна програма остаточно не затверджена урядом. Відповідно, гроші не закладні у бюджет.

Зараз ви читаєте новину «Гроші на реформування та модернізацію швидкої допомоги не заклали у бюджет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути