неділя, 27 травня 2018 15:21

День героїв: як відзначав Львів
12

У Львові відзначили День героїв
Фото: Львівська міська рада
У Львові відзначили День героїв
У Львові відзначили День героїв
У Львові відзначили День героїв
У Львові відзначили День героїв

У Львові 27 травня відзначили День героїв. Цього дня згадують учасників визвольної боротьби українського народу.

Урочистості до вшанування Дня героїв проходять весь тиждень, на який припадає свято. Масові заходи переважно відбуваються в п'ятницю, суботу та неділю.

Львівські студенти та представники влади зранку поклали квіти до пам'ятника головному командиру УПА генерал-хорунжому Романові Шухевичу у Білогорщі, де його вбили.

Квіти поклали до пам'ятника провідникі ОУН Степанові Бандері. Звідти розпочалася хода учасників бойових дій на Донбасі, представників ветеранських, волонтерських та патріотичних організацій, учасників Революції гідності та медиків Майдану, молодіжних громадських організацій та студентської молоді. На чолі колони йшов оркестр Західного територіального управління Національної гвардії України. На просп. Свободи до колони долучилися ліцеїсти Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут та учні шкіл Львова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Запросили священиків" - на місці знесеного пам'ятника УПА виявили поховання

Учасники ходи також поклали квіти до пам'ятної дошки Євгену Коновальцю, пам'ятної дошки Роману Шухевича, пам'ятника Михайлу Вербицькому, пам'ятника жертв комуністичних злочинів, таблиці жертвам спецслужб тоталітарних режимів, пам'ятника Маркіяну Шашкевичу, пам'ятних дошок Патріарху Йосипу Сліпому, Олексі Гасину , Роману Дашкевичу.

На просп. Свободи відбудеться покладання квітів до пам'ятника Тарасові Шевченку. Завершаться заходи проведенням громадського віча біля пам'ятника Шевченку.

Біля адміністративних будівель Львова поряд з державним прапором встановили червоно-чорний.Пробіг на честь свята організували студенти Львівського державного університету фізичної культури. Маршрут - із центра міста до Личаківського кладовища. Там поклали квіти й запалили лампадки на могилах героїв, - повідомили у Львівській міській раді.

Свято заснували 1941-го на Другому великому зборі Організації українських націоналістів у Кракові.

Зараз ви читаєте новину «День героїв: як відзначав Львів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути