пʼятниця, 27 квітня 2007 09:36

Демонтували пам"ятник Воїну-визволителю в Таллінні

У ніч на п"ятницю за пропозицією урядової кризової комісії естонський уряд прийняв рішення про демонтаж пам"ятника Воїнові-визволителеві на Тинісмягі в Таллінні.

"До ранку п"ятниці це рішення було виконане і Бронзовий солдат демонтований і узятий під охорону поліції", - мовиться в заяві естонського уряду.

Росія не раз заявляла Естонії про украй негативне ставлення до планів естонських властей про демонтаж пам"ятника "Бронзовий солдат" і перепоховання полеглих при звільненні Таллінна радянських воїнів. Напередодні міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в ході прес-конференції в Осло знов заявив, що те, що відбувається навколо пам"ятника Бронзовому солдатові в Таллінні огидно. "Вважаю, що це огидно. Вважаю, що цьому немає виправдання. І це матиме серйозні наслідки для наших відносин з Естонією", - підкреслив Лавров.

Минулого вечора і вночі в столиці Естонії пройшли акції протесту проти демонтажу пам"ятника, які вилилися в масові безлади. Більше ста демонстрантів, що протестували проти знесення пам"ятника Воїну-визволителю і перепоховання останків радянських солдатів, загиблих при звільненні Таллінна в Другій світовій війні, було арештовано естонською поліцією, передає телеканал "Вісті-24".

Зараз ви читаєте новину «Демонтували пам"ятник Воїну-визволителю в Таллінні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути