понеділок, 15 жовтня 2012 11:42

Демонтований у Монголії пам'ятник Леніну продають за 287 доларів

Влада Улан-Батора прийняли рішення прибрати пам'ятник Леніну з центру столиці Монголії. Вчора монумент, встановлений 58 років тому, був демонтований і виставлений на аукціон. Стартова ціна - 400 тисяч монгольських тугриків (287 доларів США).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бухаресті обновили пам'ятник Леніну: тепер замість голови у нього гідра

Рішення позбутися пам'ятника, встановленого навпроти готелю "Улан-Батор" просто у центрі міста, було прийняте після кардинальної зміни політичного клімату в країні, що сталася з приходом до влади Демократичної партії Монголії (ДПМ), яка перемогла на червневих парламентських виборах, відзначає агентство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку Леніну замість руки встановили клешню

Демократи зайняли лідируючі позиції у Великому державному хуралі (ВГХ) і в уряді країни. А мером Улан-Батора також вперше став представник демократичних сил Бат Уул.

Автор: Фото: Reuters
 

Саме він вирішив позбутися пам'ятника вождю світового пролетаріату. Місцева демократична адміністрація також виношує плани встановити на звільненому місці пам'ятник жертвам масових заворушень в Улан-Баторі 2008 року, в результаті яких загинуло п'ять осіб. Коментуючи рішення про знесення, мер заявив, що за часів правління Леніна і Сталіна жертвами політичних репресій стали тисячі монголів.

Автор: Фото: Reuters
 

 

Зараз ви читаєте новину «Демонтований у Монголії пам'ятник Леніну продають за 287 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути