Ексклюзиви
вівторок, 13 листопада 2012 03:45

Декана Одеської морської академії засудили майже на 5 років за хабарництво

Декана Одеської морської академії засудили майже на 5 років за хабарництво
ФОТО: news.if.ua

Днями Ізмаїльський міськрайонний суд визнав винною у вимаганні та отриманні хабара декана місцевого факультету Одеської національної морської академії (вища мореходка) Марію Ярмоленко і засудив її за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу до чотирьох років і 11 місяців в'язниці.

Вирок також передбачає конфіскацію майна, а також позбавлення її права займати керівні посади протягом трьох років після виходу з колонії.

Кримінальну справу відносно декана порушили наприкінці серпня 2011-го року. У Ізмаїльський міський відділ міліції звернувся молодий чоловік і повідомив про те, що він став жертвою вимагання. За його словами, керівник філіалу вищого навчального закладу вимагає в нього гроші за вступ до вузу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хабар для лікаря

22 серпня в ході відпрацювання інформації в своєму службовому кабінеті за отримання хабара було затримано мешканка Ізмаїла, 1962 року народження, яка отримала гроші в розмірі 500 доларів США. Марію Ярмоленко провела під вартою десять діб, після чого була випущена під підписку про невиїзд.

На суді свою провину вона не визнала, заявивши, що стала жертвою провокації. До речі, в даний час жінка все ще перебуває на волі і навіть виконує обов'язки керівника факультету. Як пояснили в прокуратурі Одеської області, вирок набере чинності тільки після того, як справу розгляне апеляційна інстанція (адвокати декана вже оскаржили вердикт ізмаїльської Феміди).

Зараз ви читаєте новину «Декана Одеської морської академії засудили майже на 5 років за хабарництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути