четвер, 23 травня 2024 14:07

"Де хлюпне, а де й лине" - синоптикиня дала прогноз до кінця тижня

"Де хлюпне, а де й лине" - синоптикиня дала прогноз до кінця тижня
У Києві 24 травня температура повітря знизиться. Фото: pixabay.com

У п'ятницю в Україні дощі з грозами пройдуть у західних областях і на Вінниччині.

Опади також зачеплять Черкащину та Житомирщину, а ввечері дощі дійдуть до Одещини, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

"На решті території України 24 травня опадів не очікується. Вітер переважно східний, помірний, місцями рвучкий, особливо при грозі. Температура повітря впродовж дня дещо завтра зміниться. Літні позначки затримаються на півдні та заході України", - написала вона.

Там зокрема очікується завтра +25...29°С. У центральній частині передбачається +22...27°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де чекати дощів з грозами - прогноз на завтра

А ось на сході та у північних областях температура повітря завтра знизиться і становитиме +20...24°С, а подекуди навіть і +19°С.

У Києві також 24 травня температура повітря знизиться і коливатиметься поблизу +20...23°С. Дощ пройде лише найближчої ночі, а завтра вдень опади малоймовірні.

"У суботу-неділю дощів буде небагато, а ось із понеділка атмосферні фронти почнуть носити відрами типові травневі дощі. Але знаєте, як буває з відром - де хлюпне, а де лине", - додала Діденко.

У другій половині року температура на Землі знизиться, на зміну погодному явищу Ель-Ніньо прийде Ла-Нінья. Погодне явище Ель-Ніньо закінчиться до червня.

Ель-Ніньйо - феномен різкого підвищення температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, який означає сильну спеку, засухи та катастрофічні наводнення і опади у багатьох регіонах світу.

У роки Ла-Нінья, навпаки, формується потужний антициклон, у системі циркуляції якого на американський континент надходить холодне арктичне повітря. Так як Земля обертається навколо своєї осі, ці повітряні маси рухаються із заходу на схід, змінюючись на своєму шляху. Зрештою вони потрапляють до Атлантики та Європи.

Зараз ви читаєте новину «"Де хлюпне, а де й лине" - синоптикиня дала прогноз до кінця тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути