четвер, 20 жовтня 2022 17:45

"Давайте ще": реакція кремлівської пропаганди на останні ракетні удари по Україні

"Давайте ще": реакція кремлівської пропаганди на останні ракетні удари по Україні
За словами Ольги Скабєєвої, масовані ракетні удари – "це не разова акція". Фото: 5.ua

Російські пропагандистські ресурси і так звані тамтешні лідери думок жваво підтримували масовані ракетні атаки по містах України, що завдала Росія 10 і 11 жовтня. Все частіше в інформаційному просторі РФ лунають заяви про нібито "новий етап" війни і звинувачення української сторони в тероризмі.

Про це йдеться у статті аналітика Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ірини Суботи.

"Після масованого російського ракетного обстрілу України 10 та 11 жовтня "це не ми" кремлівських пропагандистів перетворилося на "давайте ще" і "давно пора". Етери російських телеканалів заполонили відео наслідків обстрілу, а Telegram-канали в реальному часі поширювали різноманітні карти ракетних обстрілів і повідомлень про вибухи в містах", – йдеться у матеріалі.

За словами аналітика, домінантним виявився меседж про "знищення інфраструктури як ціль, аби позбавити українців електроенергії". Тож саме ця теза розганялася на пропагандистських ресурсах протягом останнього тижня. Подеколи ще з'являлися дописи про "Європу без світла й тепла через санкції".

Чимало російських пропагандистів, зокрема Ольга Скабєєва, Петро Акопов і Антон Красовський, почали частіше говорити про якийсь "новий етап" воєнних дій і необхідність регулярних ракетних обстрілів. Ба більше, Дмитро Медвєдєв пригрозив "повноцінним демонтажем політичного режиму України". За словами тієї ж Скабєєвої, масовані ракетні удари – "це не разова акція, а кардинальна зміна тактики армії Росії під час спецоперації". На російському ТБ так звані експерти і коментатори один за одним висловлювалися на підтримку меседжу про "зміну тактики "спеціальної військової операції".

Крім того, українці в кремлівській пропаганді "перетворилися" з "нацистів" і "фашистів" на "терористів". Аналітик зазначає, що все більше Україна в кремлівських медіа стає "терористичною". Ймовірно, це пов'язано з конкретним фактом: у серпні депутати фракції "Справедлива Росія – За правду" внесли до Держдуми законопроєкт "Про визнання України терористичною державою та конфіскацію майна, яке належить її громадянам, на користь Росії".

Зараз ви читаєте новину «"Давайте ще": реакція кремлівської пропаганди на останні ракетні удари по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути