неділя, 30 червня 2013 13:21

Даша Малахова у центрі Львова приготувала півника за галицьким рецептом
5

Фото: Фото: Ольга Швед

28 червня у Львові на площі Ринок стартував гастрономічний фестиваль "Львів на тарілці". Він почався із відкриття "Ярмарку львівської кухні та ярмарку "Смакуємо з Карпат" на площі Ринок та триватиме до 30 червня. Під час ярмарків відбулися презентації, дегустації та приготування страв і традиційних напоїв місцевої кухні. Продукти представили майже 30 фермерів з Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької областей.

28 червня на терасі Палацу мистецтв на вул. Коперника, 17 чотири львівські шеф-кухарі подали вечерю 300 львів'янам та гостям міста в рамках "Гала-вечері" фестивалю "Львів на тарілці". Гостей пригощали паштетами з птиці та м'яса, зеленим борщем-пюре у хлібному кошику, завиванцями із щупака фаршированого шпинатом, січеником із коропа, печеною качиною ніжкою на червоній капусті з родзинками під сливово-винним соусом. На десерт подали макове тістечко з горіховим кремом та вишневим джемом з фруктами.

29 червня під час фестивалю пройшов конкурс з приготування традиційного львівського десерту – андрутів. Переможиця – Оксана Солук приготувала вафельний торт за давнім рецептом бабусі. Вона отримала винагороду – 1000 гривень.

Того ж дня о 17:00 відома телеведуча Даша Малахова на спеціальному майданчику на площі Ринок разом із відомими львівськими кухарями та господинями готувала галицькі страви. Запросили до участі і письменника Юрія Винничука. Він написав та незабаром видасть нову книгу "Енциклопедія галицької кухні".

"Дивно, що запросили готувати галицькі страви телеведучу із Києва, але я наполовину львів'янка і напівєврейка, тому, думаю, впораюся. Я вам приготую півника за давнім галицьким рецептом. А мої друзі приготують насправді галицькі страви: помідоровий суп із часником та шкварками, палюшки, угорський гуляш із паприкою, цвіклі, цвібак та багато інших смачних страв з маловідомими мені назвами", - каже зі сцени Даша Малахова. Напередодні вона вчила дітей готувати галицький сирник.

З 21 червня по 7 липня, усі гості міста зможуть скуштувати страви Львівської кухні за особливими рецептами у ресторанах та кав'ярнях міста.

Зараз ви читаєте новину «Даша Малахова у центрі Львова приготувала півника за галицьким рецептом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути