28 червня у Львові на площі Ринок стартував гастрономічний фестиваль "Львів на тарілці". Він почався із відкриття "Ярмарку львівської кухні та ярмарку "Смакуємо з Карпат" на площі Ринок та триватиме до 30 червня. Під час ярмарків відбулися презентації, дегустації та приготування страв і традиційних напоїв місцевої кухні. Продукти представили майже 30 фермерів з Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької областей.
28 червня на терасі Палацу мистецтв на вул. Коперника, 17 чотири львівські шеф-кухарі подали вечерю 300 львів'янам та гостям міста в рамках "Гала-вечері" фестивалю "Львів на тарілці". Гостей пригощали паштетами з птиці та м'яса, зеленим борщем-пюре у хлібному кошику, завиванцями із щупака фаршированого шпинатом, січеником із коропа, печеною качиною ніжкою на червоній капусті з родзинками під сливово-винним соусом. На десерт подали макове тістечко з горіховим кремом та вишневим джемом з фруктами.
29 червня під час фестивалю пройшов конкурс з приготування традиційного львівського десерту – андрутів. Переможиця – Оксана Солук приготувала вафельний торт за давнім рецептом бабусі. Вона отримала винагороду – 1000 гривень.
Того ж дня о 17:00 відома телеведуча Даша Малахова на спеціальному майданчику на площі Ринок разом із відомими львівськими кухарями та господинями готувала галицькі страви. Запросили до участі і письменника Юрія Винничука. Він написав та незабаром видасть нову книгу "Енциклопедія галицької кухні".
"Дивно, що запросили готувати галицькі страви телеведучу із Києва, але я наполовину львів'янка і напівєврейка, тому, думаю, впораюся. Я вам приготую півника за давнім галицьким рецептом. А мої друзі приготують насправді галицькі страви: помідоровий суп із часником та шкварками, палюшки, угорський гуляш із паприкою, цвіклі, цвібак та багато інших смачних страв з маловідомими мені назвами", - каже зі сцени Даша Малахова. Напередодні вона вчила дітей готувати галицький сирник.
З 21 червня по 7 липня, усі гості міста зможуть скуштувати страви Львівської кухні за особливими рецептами у ресторанах та кав'ярнях міста.
Коментарі
13