Ексклюзиви
пʼятниця, 03 грудня 2021 04:38

Чверть українців готові виїхати на заробітки за кордон - опитування

Чверть українців готові виїхати на заробітки за кордон - опитування
Українці мають бажання поїхати на заробітки. Фото: Кореспондент

На сьогодні, за результатами дослідження про міграцію, кожен четвертий українець готовий погодитися на ризиковану пропозицію роботи.

Понад 7 млн людей в Україні відчули погіршення здоров'я, витратили великі кошти на лікування, стільки ж українців втратили доходи, безробітними стали 2 млн осіб. Це може спричинити не завжди безпечну трудову міграцію, йдеться в результатах Національного дослідження з питань міграції, торгівлі людьми та інших форм експлуатації мігрантів.

Дослідження провели дослідницька агенція Info Sapiens на замовлення Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) — Агентства ООН з питань міграції в Україні у вересні-жовтні 2021 р.

У порівнянні з 2019 роком, торік рівень трудової міграції зріс. Не завадило цьому навіть перекриття кордонів. Цьогоріч вперше досліджуємо масштаби внутрішньої трудової міграції. На сьогодні понад 650 тисяч осіб є внутрішніми трудовими мігрантами. Вони шукали роботу в інших містах та селах. Люди менше оцінюють ризики при такому працевлаштуванні, коли не перетинають кордон.

В останні роки значно посилився тренд внутрішньої експлуатації. Україна є однією з трьох країн, де людей експлуатували, де вони постраждали від торгівлі людьми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На зйомках шоу затримали "сваху", яка завозила в Україну нелегалів

Майже 1,5 млн українців працюють у Польщі. Ще близько 50 тис. навчаються. Останніми роками сусідня країна стала найпопулярнішою серед українців для трудової міграції. Порівняно з 2014 роком – кількість людей, які їдуть туди шукати роботи, зросла удвічі-утричі, заявляв посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Зараз ви читаєте новину «Чверть українців готові виїхати на заробітки за кордон - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути