середа, 24 червня 2020 17:36

Cтартував благодійний проєкт з дизайнерськими подарунками від українських художників

Cтартував благодійний проєкт з дизайнерськими подарунками від українських художників
Авторські комбінезони створили українські художники. Кожен малюнок є унікальним, нанесений вручну методом шовкографії. Фото надене БФ "Свої"

До Дня медичного працівника благодійний фонд "СВОЇ" запустив ініціативу "Від Своїх для Своїх", у рамках якої збиратиме кошти для лікарів та паліативних підопічних. Благодійників уже підтримали українські художники: вони створили ексклюзивні комбінезони, що будуть розіграні серед учасників, які зроблять благодійний внесок. Проєкт триватиме з 21 червня по 30 серпня.

"Під час епідемії Covid-19 люди вивчили багато нових слів — ШВЛ, пульсоксиметр, сатурація. Всі почали турбуватися про санітарні умови і робити тести, аби убезпечити себе і своїх близьких. Ми відчули те, що кожного дня відчувають паліативні пацієнти і лікарі, які їм допомагають. Адже вищеперелічені складні слова — їх щоденна рутина. На жаль, через галас навколо коронавірусу у суспільстві забули про цю групу населення, хоча вона є найбільш вразливою і має ослаблений імунітет. Будь-яка хвороба для таких людей є фатальною", — розповіла Леся Литвинова, співзасновниця фонду "СВОЇ".

Щороку в Україні потребують допомоги понад 100 тисяч паліативних пацієнтів. Це онкохворі, люди після інсульту, пацієнти з БАС та іншими хвороби, які загрожують життю. Зібрані кошти підуть на забезпечення нагальних потреб пацієнтів, що знаходяться у паліативних відділеннях, або вдома, поза межами лікарні. Зокрема, на закупівлю медичного обладнання, протипролежневих матраців та засобів захисту. Благодійний проєкт та розіграш організовано за підтримки компанії Promtehvod.

"У цей непростий час важливо допомогти тим, хто потребує цього найбільше — лікарям і паліативним пацієнтам. Ми раді, що на наше запрошення долучитися до проєкту відгукнулися українські художники, і запрошуємо взяти у ньому участь всю Україну. Це дійсно допомога від своїх для своїх", — розповіла співорганізатор проєкту Тетяна Максимова.

Серед українців, які долучаться до ініціативи, буде розіграно п'ять актуальних в умовах коронавірусу подарункових наборів. Вони складатимуться з літрової пляшки дезінфікуючого засобу та яскравого авторського комбінезона, розписаного художницями Романою Рубан, Яною Морган, Тетяною Малік і Марією Пилецькою. На роботу над комбінезонами пішло понад 12 годин. Кожен малюнок є унікальним, адже нанесений вручну методом шовкографії.

"Карантин позбавив нас простих радощів життя. Нам всім не вистачало розмов, посмішок, обіймів, дотиків. Не кажучи вже про походи до кав'ярні чи прогулянки на велосипеді. Паліативним пацієнтам цього не вистачає завжди! У своїх малюнках ми хотіли зобразити все те, за чим так сумували. А також нагадати, як важливо цінувати прості речі і одне одного", — розповідає художниця Яна Морган.

Щоб долучитися до благодійної акції, потрібно пожертвувати 200 грн чи більше БФ "СВОЇ" і заповнити форму. Переможців розіграшу буде обрано у прямому ефірі 30 серпня через сервіс Random.org. Результати розіграшу, а також звіт про зібрані кошти з'являться на Facebook-сторінці проєкту "Від Своїх для Своїх".

Зараз ви читаєте новину «Cтартував благодійний проєкт з дизайнерськими подарунками від українських художників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути