Ексклюзиви
четвер, 25 березня 2010 12:12

ЦРУ зустріло терориста- смертника святковим тортом

ЦРУ зустріло терориста- смертника святковим тортом

Нещодавно стали відомі подробиці одного з найкривавіших для американської армії терактів 30 грудня 2009 року на території американської бази в Афганістані. Тоді один з місцевих інформаторів підірвав себе серед натовпу вояків, які хотіли привітати його з днем народження і навіть приготували торт.

В результаті вибуху загинули чотири кадрових співробітника ЦРУ, два охоронці, перекладач, водій і капітан йорданської розвідки. Крім того, були поранені ще шість осіб, у тому числі - другий за званням співробітник ЦРУ в Афганістані.

Теракт скоїв 36-річний йорданець Халіл аль-Балаві, якого ЦРУ вважало одним з головних своїх інформаторів. Проте він виявився "подвійним агентом".

Аль-Балаві не обшукували при вході на базу, а до його появи навіть приготували святковий торт. Проте до того, як військові встигли навіть привітати свого "золотого інформатора", той підірвав себе і всіх навкруги.

Колишній високопоставлений співробітник ЦРУ на Близькому Сході Роберт Баєр сказав, що зустрічати інформатора цілої делегацією було не можна - такі зустрічі завжди слід проводити один на один, підкреслив фахівець.

Gazeta.ua за матеріалами Associated Press, News2day

Зараз ви читаєте новину «ЦРУ зустріло терориста- смертника святковим тортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути