вівторок, 09 липня 2013 11:40

"Чому я маю жити на вулиці?" - шістьох дітей планують силою викинути з квартири
7

Фото: Фото: Олеся Дубовик

Під Генеральною прокуратурою України із самого ранку збирається близько 10 людей. Більшість з них — діти. За два дні, 11 липня, багатодітну сім'ю Буртових мають висилити з квартири за адресою Комарова,16, у Києві.

- 11 у нас виселення і ми хочемо, щоби особисто з нашою справою ознайомився Генпрокурор, ми хочемо показати, що порушуються права дітей , - пояснила мати шістьох дітей Алла Буртова.

Діти стають поряд, тримають плакати "Чому я маю жити на вулиці?", "Вимагаємо звільнення Юрія Павленка".

- Позавчора у нас з'явилися відомості, що збираються спецпідрозділи міліції, щоби зробити силовий виброс дітей на вулицю. Як тільки до нас надійшла ця інформація, то одразу спланували цю акцію. Бо я, як мати, маю захищати своїх дітей. Вибору іншого немає, - розповідає Буртова.

Вона та шість її дітей десять років доглядали за інвалідом та жили з ним у одній двокімнатній квартирі. Коли інвалід помер, то родина дізналась, що квартиру переписали на його родичів, які ніколи не з'являлись. За словами жінки, на квартиру претендує Віталій Улицький. Він є засновником і співвласником креативного агентства USP та партнером мережі ресторанів "Козирна карта". Родина іншого житла не має.

Виконавча служба Солом'янського району Києва мала виселити на вулицю родину Буртових ще 19 квітня. Однак згодом це рішення було відтерміноване. Натомість адвокату родини прийшло повідомлення про порушення проти них кримінальної справи за невиконання судового рішення.

- Справа в тому, що це незаконне рішення, - розповідає адвокат Віктор Василюк. - Міліція та прокуратура не хочуть порушувати кримінальну справу проти шахраїв. Ми вимагаємо, щоби порушили справу. На цій підставі ми потім скасуємо це незаконне рішення. Зараз також вимагаємо, щоби відстрочили виселення до розгляду всіх цих питань, щоби люди не залишилися на вулиці, щоби ця квартира не була продана іншим людям. А я переконаний, це рішення буде стовідсотково скасовано. Ми доб'ємось цього. Бо там суто шахрайська схема. Ми вимагаємо, щоби прокуратура виконала свої прямі обов'язки. Вони ж просто зволікають, тягнуть час.

Поряд із родиною стоять їхні сусіди і знайомі, інші люди, які також постраждали від подібної корупційної схеми та їхні адвокати. Тримають плакати: "Припиніть знущатися над дітьми", "За народження шістьох дітей - отримала кримінальну справу", "Продажний суд, глухоніма прокуратура".

- Ця схема працює по всій Україні, - каже одна із жіночок поряд. - Мені писали десятки жінок і розповідали ту саму історію. Це чиста корупція.

- А ми ще до Європи хочемо. Там же одна з умов — це дотримання прав громадян. А тут дітей на вулицю викидають. Це ж вже край, - бідкається Буртова.

Протестувальники вирішили чекати під Генпрокуратурою, доки їм не організують зустріч із генпрокурором, або його представником. Якщо не вдатсться, то родина поїде до президента в його резиденцію у Межигір'ї.

Зараз ви читаєте новину «"Чому я маю жити на вулиці?" - шістьох дітей планують силою викинути з квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути