четвер, 19 квітня 2012 16:47

Родину, яка доглядала за інвалідом, не будуть поки що відселяти з київської квартири
11

Фото: Фото Андрія Шматова

19 квітня виконавча служба Солом'янського району Києва мала виселити на вулицю родину Буртових. Вони майже десять років мешкають двокімнатній квартирі на проспекті Комарова, 16. Зранку дізнались, що їх виселення перенесли на невизначений строк.

"Живемо у постійній паніці. Мамі стає погано. Малі бояться," - каже близько 12-ої ранку старша донька 19-річна Катерина.

Знайомі підвезли її машиною. З багажника дівчина витягує по черзі дві розкладачки. Тягнути їх до будівлі адміністрації допомагають чотири жінки, мамині знайомі.

"Розкладачки з дому, - пояснює. - Зараз має приїхати мама та малі. Трішки запізнились, бо їх зі школи не відпускали. Ми зранку вчителів попередили, що після другого уроку поїдуть до президента. А їх не відпускали".

Маму Аллу з шістьма дітьми Катериною, молодшими 15-річними Артемом і Дар'єю, Єлизаветою, 12 років, 10-річною Софією й Андрієм, 9 років, намагаються добитись, аби їм залишили цю квартиру. Багато років вся родина доглядала за інвалідом, в якого синдром Дауна. Після його смерті з'ясувалось, що в квартири з'явились нові власники. Всі суди Буртові програли. Іншого житла не мають.

За півгодини приїжджає Алла з молодшими дітьми. Вони у шкільній формі та портфелями з книжками. Розкладачки ставлять під дощем. Їх застилають старими картонними коробками. Діти, накриті простирадлом, аби не змокнути, тримають в руках плакати: "Дядя Витя, помоги!!!" та "Мы не хотим быть бомжами!".

"Ми хочемо достукатись до президента. Бо віз і нині там, - каже мама. - Ми вже приходили сюди. На зустріч приходив уповноважений президента з прав дитини Юрій Павленко. Ми ніби-то достукались, ніби-то нам обіцяли допомогти. Але до вчорашнього вечора у виконавців був суворий наказ нас виселяти. Але як тільки ми сказали, що підемо до президента, відразу все призупинилось. Сьогодні нам погрожували - якщо прийдемо сюди, то проти мене включать прокуратуру та правоохоронні органи. Пообіцяли, що знайдуть привід. Це зробив начальник юридичною служби уповноваженого з прав дитини. Ми записали розмову на диктофон".

Павленко при минулій зустрічі завірив жінку, що її питання вирішується.

"В чому воно вирішується я не знаю. Купа юристів, з якими радилась, кажуть: при розгляді нашої справи в судах була купа порушень. Дарчу не могла зробити недієздатна людина, - пояснює жінка. - Діти народились в Києві, вчились і вчаться тут у школі. Ми не просимо нову квартиру, не просимо відсунути київську чергу. В куплених судах нас не почули".

Зараз ви читаєте новину «Родину, яка доглядала за інвалідом, не будуть поки що відселяти з київської квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути