четвер, 03 лютого 2022 20:02

"Чому освітяни мають бути якісь зашорені?": як директорів шкіл учили стріляти - фото та відео
26

Директори загальноосвітніх шкіл Львова розпочали військовий вишкіл.
Фото: Валерій Шмаков
Освітяни здобувають базові практичні навички володіння зброєю
Освітянам демонстрували військове спорядження
Навчальні стрільби проходять на спортивно-стрілецькому комплексі "Карабін" в селі Товмач
Інструкторами були ветерани АТО/ООС

Для директорів загальноосвітніх шкіл Львова розпочався військовий вишкіл. Освітяни здобувають базові практичні навички володіння зброєю у межах Програми національного спротиву.

Навчальні стрільби проходять на спортивно-стрілецькому комплексі "Карабін" в селі Товмач, Кам'янко-Бузької ОТГ, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Сьогодні у навчанні взяли участь 33 директори. Інструкторами були ветерани АТО/ООС із 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Саме вони раніше заснували ССК "Карабін".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Війна неминуча, але чим пізніше вона буде – тим краще" - Євген Дикий

Освітяни стріляли із карабінів та гвинтівок з оптичним прицілом на дистанціях 50 та 150 м. Також їх навчали поводитися зі зброєю, демонстрували військове спорядження.

"Хочу навчитися стріляти. Та і просто цікаво потримати в руках зброю. Це надзвичайний досвід. Усе дуже цікаво організовано, інструктаж проведено гарно. Вважаю, що кожен український чоловік і жінка повинні вміти стріляти. А чому ні? Чомусь вважають, що якщо ми освітяни, то маємо бути зашореними тільки в своїй галузі. Це не так. Бути освітянином - означає брати на себе відповідальність і вчитись користуватись зброєю. Тим паче в такий складний для України час", - розповіла директорка львівського ліцею №21 ЛМР Валентина Звежинська.

У попередні дні на стрільбищі пройшли вишкіл працівники комунальних підприємств "Львівсвітло", "Львівтеплоенерго", "Львівавтодор". Також працівники львівської залізниці. Завтра у навчаннях планують брати участь депутати Львівської міської ради.

"Сьогодні вперше стріляв з такого типу зброї. Раніше доводилось хіба з автомата Калашникова. Враження дуже хороші, вразив кілька мішеней. Якщо почнеться повномасштабна війна, то для всіх військовозобов'язаних не повинно виникати питанн: вступати чи ні в територіальну оборону або інші воєнізовані формування. Це обов'язок кожного", - сказав директор Львівської середньої школи № 3 Віктор Давнюк.

Під час стрільб одна із вчительок вразила всі 10 мішеней на дистанції 150 м.

"Сьогодні ми проводимо ознайомлення зі напівавтоматичною стрілецькою зброєю та високоточною снайперською зброєю. Наше завдання надати базові навики з безпечного володіння зброєю та стрільбі. Кожен учасник навчань має можливість здійснити 20 пострілів з напівавтоматичного карабіна та 10-15 зі снайперської гвинтівки", - пояснив інструктор Ігор.

У Львові підготували план на випадок розгортання повномасштабних воєнних дій на території України.

Програма національного спротиву передбачає навчання мешканців міської територіальної громади, співпрацю з батальйонами. Людей навчатимуть основним бойовим навичкам і домедичної допомоги.

Зараз ви читаєте новину «"Чому освітяни мають бути якісь зашорені?": як директорів шкіл учили стріляти - фото та відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути