середа, 26 січня 2022 02:13

Протидія загрозі: у Львові вчили стріляти працівників стратегічних підприємств

Протидія загрозі: у Львові вчили стріляти працівників стратегічних підприємств
Навчання зі стрільби провели для працівників підприємств у Львові. Фото: city-adm.lviv.ua

У Львові стартував військовий вишкіл для працівників стратегічних підприємств. Його провели ветерани російсько-української війни разом з учасниками одного із львівських стрілецьких клубів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Точно будуть якісь негаразди" - Резніков про розгортання тероборони

"Ми запросили працівників комунальних підприємств. Більшість проходили службу у Збройних силах, багато працівників міських структур пройшли зону бойових дій, але є люди, які не мають цих навичок, і треба їх навчити. А вже коли завершиться карантин, то ми переплануємо навчання для наших старшокласників з точки зору володіння зброєю. Зараз кожен повинен мати ці навички, тому я всіх залучаю і власним прикладом це показую", - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Навчання провели для працівників підприємств "Львівтеплоенерго", "Залізничнетеплоенерго", "Львівсвітло" та "Львівводоканал". Такі навчання будуть системними і з часом до них долучать учнів 8-11 класів.

Водночас місто напрацьовує програму підготовки львівської громади до національного спротиву. Це комплексний документ, у якому виписаний план дій та підготовки у випадку розгортання повномасштабних військових дій на території України.

"Незабаром на сесії будемо голосувати програму спротиву, яка передбачає, найперше, відновлення навичок володіння зброєю, і навчання тих, хто таких навичок не має. Другий аспект – це вміння надавати медичну допомогу, тому що найбільше людей гине від втрати крові. Ми будемо відкривати певний медичний центр, навички в нас є, ми це колись робили в 2014 році. І це загальна координація, це протидія всім загрозам – але це в координації зі службами територіальної оборони", - додав мер.

Кабмін оприлюднив порядок застосування членами добровольчих формувань територіальної оборони особистої мисливської зброї та набоїв до неї під час виконання завдань тероборони.

Особисту мисливську зброю та набої до неї можуть застосовувати під час виконання завдань територіальної оборони всі члени добровольчих формувань. Відповідна постанова набрала чинності 1 січня 2022 року.

Зараз ви читаєте новину «Протидія загрозі: у Львові вчили стріляти працівників стратегічних підприємств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути