Ексклюзиви
четвер, 20 січня 2022 23:28

Сформували кістяк підрозділів тероборони, зброї всім вистачить - командувач

Сформували кістяк підрозділів тероборони, зброї всім вистачить - командувач
Галушкін розповів про формування підрозділів тероборони. Фото: Радіо Свобода

Особовий склад підрозділів територіальної оборони вже сформовано, і що наразі стрілецької зброї та боєприпасів не бракує.

"Кістяк сформований, посадові особи призначені, визначено тимчасове місце дислокації. У залежності від кількості районів в області, сформована в кожній бригаді необхідна кількість батальйонів. Їх може бути від 4 до 10. Наприклад, бригада міста Києва налічує 10 батальйонів. У деяких областях – 6, в деяких – 8 батальйонів. Ці батальйони теж сформовані, зараз іде процес комплектування", заявив командувач Силами територіальної оборони Збройних Сил Юрій Галушкін в інтерв'ю "Укрінформу".

"Стрілецькою зброєю і боєприпасами ми укомплектовані на 100%. Наше завдання – в найкоротшій термін зробити так, щоби ми могли скористатися, у разі потреби, цією зброєю, боєприпасами якнайшвидше", додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський призначив генерала Галушкіна командувачем сил тероборони ЗСУ

Основну увагу приділяють 13 областям, які межують з Росією та Білоруссю. У цих областях особовий склад вже сформовано на 70%. У решті областей планують дозаповнити до кінця лютого.

Він закликав також усіх охочих, особливо в прикордонних областях, долучатися до місцевих підрозділів тероборони через загрозу російського нападу.

В Україні з 1 січня набув чинності Закон "Про основи національного спротиву". Закон регулює розвиток територіальної оборони в Україні, організацію національного спротиву та відповідну підготовку громадян.

Зараз ви читаєте новину «Сформували кістяк підрозділів тероборони, зброї всім вистачить - командувач». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути