49-річний Михайло Киденько із села Велицьк Ковельського району Волинської області тричі ставав рекордсменом України з поїдання сала на швидкість.
1-й рекорд встановив 2009 року -16 хв. і 42 сек. Через рік поїхав змагатися знову і з'їв кілограм сала за 10 хв. і 55 сек.
2011 року взяв ще раз участь в змаганнях випадково. Його запросили в журі і вмовили позмагатись. Виграв із результатом 8 хв. і 51 сек.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати якісне домашнє сало — відповідь фахівця
Михайло Киденько розповів для Gazeta.ua, що було найважчим для нього у перегонах.
"Мені пощастило, бо можу їсти будь-яке сало і без хліба. На конкурсі його дають не соленим, порізане зі свіжого кабана. Ставлять шматок хліба і часник із цибулею. Такого сала багато не всі можуть з'їсти. Присолене йде смачніше і легше. Друзі з родичами приїхали підтримати. Я не збирався брати участі, тому гуляв з ними і їли сало. Викликали на сцену і погодився позмагатись. Їм, їм, їм сало і чую, що воно вертається, бо ж перед тим шлунок напхав. Зібрав волю в кулак і порозпихав його за щоками. Погонив-погонив і пожував назад. Потім 2 шматки впали на плитку. То я їх підняв і теж доїв, бо боявся, що не зарахують", - розповів.
З 2011 року конкурсів на поїдання сала не проводять. Спонсор виїхав за кордон, нема кому фінансувати. Переможцям щоразу давали путівку за кордон. Чоловік завдяки салу об'їздив приблизно 12 країн світу.
Приблизно 15 кг сала з'їдає за рік середньостатистичний українець. У ЄС - майже 45 кг. У Китаї вживають близько 40 кг сала на рік. У Білорусі - 38, а в Росії - 30 кг.
Коментарі