Сало в Україні, як і свинина, стають дорожчими разом з іншими продуктами.
Фермери продають продукцію за безцінь, а в магазинах її ціна ледь не втричі більша.
Для Михайла Киденька з Волині приготування сала — звична родинна справа життя. Чоловік має власні магазини, але свиней тримає всього 6. Велике господарство тепер не вигідне, сало робить в основному для себе.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти подорожчають навесні
"У Києві його продають від 200 до 250 гривень. За межами столиці можна купити по 150-200 гривень за кілограм. Купуючи, треба звертати увагу на шкірку сала. Свиню смалять після того, як закололи, тому й шкірка має бути підкопчена на вигляд і з запахом диму. Слід взяти з собою сірник і засунути його в сало. Продукт повинен легко проколюватись, тоді воно свіже, м'яке і смачне. Якщо йде важко — сало погане. Я його розрізняю на запах. Коли пахне, як курка-гриль, значить неякісне", - каже чоловік.
Михайло Киденько вміє робити 10-15 видів сала за старовинним рецептом у бодні — дубовій бочці.
Українців попередили про підвищення цін на свинину, яловичину та сало щонайменше на 10%. Ціни піднімуться на всі продукти тільки зі свинини і яловичини. Зміни не зачепили птахівництва. Там ставка податку на додану вартість не змінювалася.
Коментарі