четвер, 16 серпня 2007 12:09

Число жертв землетрусів у Перу досягло 330 людей

Число жертв двох сильних землетрусів у Перу зросло до 330 осіб, повідомляє  агентство Рейтер з посиланням на заяву національного управління цивільної оборони.

Агентство не дає інформації про кількість потерпілих. Раніше французькі ЗМІ повідомили з посиланням на заяву міністра охорони здоров"я країни, що у результаті  землетрусів поранення отримали більше тисячі чоловік.

За даними геологічної служби США, у  Перу у середу ввечері з різницею у кілька хвилин сталися два землетруси. Перший поштовх - магнітудою 7,7 за шкалою Ріхтера, через кілька хвилин - повторний магнітудою 7,5.

Епіцентр землетрусів знаходився за 161 кілометрі від столиці на глибині більше 18 кілометрів. За словами очевидців, у Лімі стрясалися будівлі, в деяких районах Перу землетрус викликав перебої у подачі електроенергії.

Найбільше постраждали від землетрусу міста Чінча (Chincha) і Іка (Ica), що за 300 км на південь від столиці країни міста Ліми. У місті Іка була зруйнована церква і кілька будівель. Крім того, за даними представників пожежних служб Перу, безліч тіл була витягнута з-під завалів у місті Піско (Pisco).

За даними французьких ЗМІ, лінії зв"язку в районі обірвані, що не дозволяє властям оцінити збиток від землетрусів і дізнатися точну кількість жертв, передає РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Число жертв землетрусів у Перу досягло 330 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути