четвер, 24 березня 2016 15:18

Кількість відмов українцям у шенгенській візі збільшилось удвічі

Кількість відмов українцям у шенгенській візі збільшилось удвічі

За підсумками 2015 року суттєво погіршилася статистика видачі Шенгенських віз громадянам України. Про це свідчить статистика Єврокомісії щодо роботи всіх консульств шенгенських держав, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відсоток відмов зріс удвічі в порівнянні з 2013 роком. Тоді відмову консульства в оформленні візи отримали 1,7% українців. 2014-го цей показник зріс до 2,0% через різке погіршення статистики невеликої кількості консульств. 2015 року "ні" в оформленні віз отримали 3,4% заявників, погіршення відбулося в багатьох консульствах, а в деяких показники значно гіршими за середні.

"Антирекорд" поставлений генконсульством Польщі у Вінниці, де до 12% заявників отримали офіційну відмову. Минулого року в цьому ж консульстві було лише 1,6% відмов.

Другий найгірший показник - у посольства Нідерландів в Україні, де відмови отримали 7,2% заявників (у минулому році - 4,3%, що вважалося досить високим показником).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, коли Україна може отримати безвізовий режим

Також понад 6% відмов, що є вкрай високим показником - у посольства Бельгії (6,7%), в Чеському консульстві в Києві (6,9%), Німеччини (6,0%). За ними - грецьке консульство в Києві (5,7%), Швеція (5,7%), Естонія (5,3%).

Нагадаємо, 17 березня в Європарламенті заявили, що готові підтримати рішення про введення безвізового режиму для громадян України вже цього року. Про це Президенту України Петру Порошенку під час зустрічі заявив голова Європейського парламенту Мартін Шульц.

Зараз ви читаєте новину «Кількість відмов українцям у шенгенській візі збільшилось удвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути