неділя, 12 січня 2014 12:39

"Чірт" на Євромайдані, побитий Луценко і бойкот бізнесу "регіоналів" - головні акції тижня

В Україні з 21 листопада 2013 року тривають акції протесту. Людей обурило рішення уряду про призупинення підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. В Києві на Майдані Незалежності відбувається наймасовіша безстрокова акція. Gazeta.ua пропонує підбірку акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 6 по 12 січня.

6 січня, Київ

Близько двадцяти прочан разом із фольклорним колективом заспівали колядок та помолилися біля Дзвінкової криниці у Нових Петрівцях "за Україну без крові і тиранії!".

 

6 січня, Донецьк

Активісти донецького Євромайдану влаштували на Святвечір різдвяний вертеп. До традиційних мотивів і колядок додались сучасні герої та ідеї. Так, серед персонажів з'явилися "Беркут" і "Чірт", а Ірода вдягли у хутряну шапку замість корони і поселили, за сценарієм, у "палац межи горами".

Активісти осучаснили навіть репліки персонажів: "Чірт" став говорити ламаною українською мовою, а українки заступались перед Іродом за дітей, яких б'ють через "йолку".

l

7 січня, Київ

Церкви в Києві, як і в деяких інших містах, провели різдвяний передзвін. На майдані Незалежності присутні приєдналися до нього, прийшовши зі своїми дзвіночками.

7 січня, Київ

Кількадесят активістів, які йшли з націоналістичними гаслами, ввечері ненадовго опинилися в оточенні "Беркута", а відтак попротестували під дорогим рестораном на Печерську. За словами активістів ВО "Свобода", вони здійснювали мирну ходу Києвом під назвою "Козацькі забави". При цьому більшість учасників була в масках і з битами.

7 січня, Київ

Близько ста активістів Автомайдану заколядували біля стін Лук'янівського СІЗО в Києві, де арештовані активісти Євромайдану Андрій Дзиндзя, Віктор Смолій та Володимир Кадура.

8 січня, Київ

Будівлю Міністерства охорони здоров'я України пікетували близько 80 громадян з вимогою відставки міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової. Учасники акції протесту тримають плакати з написами: "МОЗ - злодій", "МОЗ жирує, українці мруть", "Раю - геть!", "Раю, де гроші на ліки?", "МОЗ краде в українців гроші".

1 жовтня Міністерство охорони здоров'я мав проводити тендер на закупівлю автомобілів "швидкої допомоги". Однак увечері 30 вересня на сайті МОЗ з'явилося повідомлення про те, що проведення цього тендера переноситься на 10 жовтня.

9 січня, Київ

Активісти руху "Вільні люди" розмалювали вхід в один з київських офісів Партії регіонів. У рамках акції "Ключі від ПР" люди в масках обмотали ланцюгом і закрили на замок вхід до приміщення, а на стіні залишили напис "Банду геть!"

9 січня, Суми

Активісти "Батьківщина Молода" принесли під обласне управління МВС тушки курей бройлерів з нашивками спецпідрозділу "Беркут". На думку організаторів акції, цей символічний жест повинен показати "беркутівцям", що вони не "горді птахи-беркути, а безголові курчата, які стали жертвами цього режиму".

Автор: Фото: lb.ua
 

10 січня, Київ

Автомайданівці заблокували автобуси з "Беркутом" під Святошинським РВВС, оскільки ці правоохоронці, за їхніми даними, причетні до побиття людей під Києво-Святошинським судом. В результаті протистояння "Беркут" побив екс-міністра МВС Юрія Луценка та ще інших активістів. Постраждало також троє депутатів від "Свободи" та журналісти.

У п'ятницю цей суд засудив "васильківських терористів" до 6 років в'язниці. Працівники міліції "у жорсткій формі" вивели з зали суду підсудних. Почалася колотнеча. Працівники міліції почали бити присутніх. Потім сутички продовжилися поза залою суду.

11 січня, Львів

Більше десяти активістів із мегафоном, плакатами, листівками пікетували гіпермаркет "Нову Лінію". Вони інформували покупців про те, що заклади належать регіоналам та закликали не купувати у них нічого. На парковці охорона заборонила це робити, тому молоді люди вийшли за межі гіпермаркету. За діями спостерігала міліція. Але не втручалася. Зранку інша група учасників бойкоту пікетувала на ринку "Провесінь" під магазином "Родинна ковбаска". Гіпермаркет електроніки "ШОК" на Газовій, 30а учасники економічного бойкоту пікетували до обіду.

Львів'яни другий тиждень продовжують бойкотувати магазини регіоналів: гіперцентри "Епіцентр", "Нову лінію", продуктові магазини "Родинна ковбаска" та гіпермаркет електроніки "Шок". Львів'яни діють в рамках Всеукраїнської акції "Бойкот бізнесу Партії регіонів".

 

11 січня, Луганськ

Близько 50 активістів з 23-метровим українським прапором прийшли в центр міста. Ходу організували для об'єднання всієї України. На неї з Києва та Львова приїхали представники Євромайдану. Учасники ходи скандували: "Львів, Київ, Сімферополь і Луганськ разом!".

11 січня, Харків

У місті розпочав роботу перший всеукраїнський форум Євромайданів. В роботі заходу беруть участь більше двохсот активістів Євромайданів з тридцяти шести міст України. Пленарне засідання розпочалося зі значним запізненням через численні провокації з боку спортивних молодиків із проросійських громадських організацій та відмови у приміщенні, де планували провести пленарне зібрання.

12 січня, Київ

У неділю на Майдані Незалежності відбулось Народне Віче. Перше в новому році Віче традиційно розпочалось о 12.00. На ньому виступили лідерів опозиції, громадських діячів. Також зі сцени був оголошений план дій Майдану на найближчий час.

Зараз ви читаєте новину «"Чірт" на Євромайдані, побитий Луценко і бойкот бізнесу "регіоналів" - головні акції тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути